Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 6 iunie 2012

Unde găsim cele mai bune Job-uri în România?!




    Cel mai dorit angajator din România, rămâne pentru al doilea an consecutiv, gigantul în domeniul IT Microsoft, conform unui studiu realizat de către Catalyst Consulting.
"Suntem foarte mândri că rezultatele cercetărilor de piaţă ne indică cel mai dorit angajator din România, pentru al doilea an la rând. Convingerea noastră este că trebuie să oferim cel mai bun mediu de lucru angajaţilor noştri şi ne bucurăm că această preocupare are un asemenea ecou şi în afara organizaţiei”, a declarat Vlad Bog, director de resurse umane al Microsoft România.
Următoarele două poziţii ale topului sunt ocupate, aşa cum s-a întâmplat şi în 2011, de companiile Oracle şi Google, conform studiului "Cei mai doriţi angajatori".
“Este o onoare pentru noi să fim recunoscuţi drept unul dintre cei mai doriţi angajatori din Romȃnia. Oracle face toate eforturile pentru a le oferi angajaţilor oportunităţi de carieră şi dezvoltare profesională, precum şi un mediu de lucru pe măsura nivelului excepţional al talentului lor", a declarat, la rândul său, Anne-Marie O'Donneil, vice-preşedinte al departamentului de recrutare Oracle.
Faţă de anul trecut, IBM şi OMV Petrom au urcat în topul celor mai dorite companii de către românii care îşi doresc să obţină un nou post cu peste 10 poziţii, ajungând, în prezent, să ocupe locurile cinci, respectiv opt ale acestuia.
Iată topul complet al celor mai doriţi angajatori din România, dominat de către companiile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul tehnologiei şi în domeniul financiar:
1. Microsoft
2. Oracle
3. Google
4. BCR
5. IBM
6. Continental
7. Orange
8. OMV Petrom
9. HP
10. Vodafone
11. BRD Groupe Société Générale
12. Coca-Cola
13. P&G
14. Siemens
15. KPMG
16. Adobe
17. PwC
18. Emerson
19. ING Bank
20. Banca Transilvania
După ce criterii îşi aleg românii locul de muncă
Cel mai important criteriu după care românii îşi aleg locul de muncă este cel al salariilor şi al pachetelor de beneficii pe care le pot obţine din partea angajatorului. Alte elemente importante pentru candidaţi sunt şi siguranţa locului de muncă, programele de training pe care companiile le pun la dispoziţia lor şi reputaţia angajatorului.Programul de lucru flexibil este important pentru doar 31% dintre cei care au participat la studiul realizat de către Catalyst Consulting, în timp ce beneficierea de asigurări medicale din partea posibilului angajator este importantă pentru peste 56% dintre respondenţi.
“O cercetare pe care am făcut-o asupra campaniilor desfăşurate de 150 de angajatori arată că 35% dintre aceştia promovează programele de training şi dezvoltare, pe locurile doi şi trei aflȃndu-se, cu 10%, respectiv 8%, provocările profesionale şi echipa. Aceste promisiuni sunt în ton cu cerinţele pieţei, per ansamblu, dar nu adresează nevoile specifice segmentelor de interes şi puţini angajatori au de fapt o imagine diferenţiată în piaţă”, a declarat Anca Deleanu, Consultant Catalyst Consulting.
De asemenea, dacă persoanele cu experienţă într-un anumit domeniu de până în trei ani din Capitală au aşteptări salariale asemănătoare celor care lucrează în provincie, atunci când vine vorba despre profesioniştii cu experienţă de lucru de peste trei ani salariile cerute de aceştia sunt cu până la 56% mai mari decât cele cerute de către angajaţii din afara Bucureştiului.
Studiul a fost realizat în perioada martie - aprilie 2012, pe un eşantion de 8.617 respondenţi din România.
Sursa : Gândul. info 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu