„Îmi plac
porcii, spune Churchill, într-un celebru adagiu. Câinii ne privesc de jos. Pisicile ne privesc de sus. Porcii ne tratează ca egali.”
Fără îndoială un om se poate metamorfoza în porc deși omul se naște porc. În multe
situații devine porc. De pildă când se
îmbată sau când mănâncă ca porcul sau când
ajunge la putere. Un porc ajuns la putere ei bine e un
porc pus pe îngrășat.
Porcul nu se poate
metamorfoza în om. Această
imposibilitatea e evoluției pe verticală infirmă
teoria darwinistă: un animal inferior nu se poate transforma
într-un animal superior, dar un animal superior, de pildă omul se poate transforma într-un animal inferior. Din
punct de vedere genetic omul este foarte apropiat de porc. Doar cu
șase procente diferă ADN-ul uman
de cel porcin.
Aproape 94 la sută din ADN-ul
uman, spun geneticienii se
identifică cu cel porcin; din acest
motiv cercetătorii polonezi care vor să utilizeze organele porcului pentru operațiile
de transplant la om. Se poate și invers.
Omul se poate
transforma în orice animal;
în ADN-ul uman sunt cuprinse toate ADN-ul tuturor viețuitoarelor, dar în cele mai multe cazuri t omul se transformă în porc. Dorința lui mai mult
sau mai puțin conștientă de a se transforma în porc, pornește
din asemănarea izbitoare cu acest animal.
Omul se transformă în porc și pentru că e cel mai mare consumator de
carne de porc. Nutriția cu carne de porc
confirmă teoria filosofului german Feuerbach anume că „suntem
ceea ce mâncăm.”
Cum la noi la români cea mai bună legumă e
porcul, fără îndoială că societate mioritică
e plină de porci. Nu faci un pas în afara domiciliului fără să dai
nas în nas cu un porc.
Grași, burtoși,
abia mișcându-și șuncile, mulți bărbați, dar și multe femei, nu mai seamănă
cu oamenii, nu mai sunt oameni, sunt
porci.
Mulți,
foarte mulți se aseamănă la trup, la chip, la minte și la
comportament cu porcii. În această privință
e foarte greu
să decelezi pe omul-om de omul-porc.
Fără
îndoială că cei mai mulți
porci se află în sfera puterii fie
locală fie centrală. În parlament
procentul este copleșitor. Aproape 99%
dintre parlamentari s-au transformat, imediat după ce au fost aleși, în nobila rasă porcină. Parlamentarii sunt cei mai mari consumatori de carne de porc. La
Restaurantul Parlamentului domină în meniul carnea de porc. De două ori mai
ieftină pentru aleși. Grași, burtoși, sforăitori
și bășinoși ca porcii, stau cu râturile
numai după apucat. Orice, că doar
ei fac legile în țara asta. Poporul le-a făcut și Palat. Să aibă unde să doarmă când fac legi și să facă legi când dorm. Și troaca plină…
S-au înțeles
pesediștii și penepedeliștii și-au bătut palma pentru pensii grase. De! Odată ce
s-au transformat parlamentarii în porci
, nu mai por deveni oameni.
Așadar
și-au asigurat pensii porcine
până la adânci bătrânețe. De ce eu
dacă-s mai puțin porc și mai mult
om, trebuie să am pensia mică și de ce trebuie să fiu egal cu porcul, chiar dacă e parlamentar?!
Nu mai bine ar sta ei und le e locul lor?!
Vasile
Anton Ieșeanu, 18 iunie 2015, Iași
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu