Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 septembrie 2015

Trenul „UNIREA”, cursa feroviară directă între Chişinău şi Iaşi, a trecut pentru prima dată Prutul

FOTO. 

Scris de  Miercuri, 30 Septembrie 2015 13:55
Rate this item
(0 votes)
FOTO: radioiasi.roFOTO: radioiasi.ro
Astăzi, în prezenţa autorităților și a reprezentanţilor ministerelor transporturilor din România şi Republica Moldova a fost inaugurată legătura feroviară dintre Chişinău şi Iaşi, transmite Radio Iași.Punerea în funcţiune a rutei a fost convenită la 8 septembrie, în cadrul unei întrevederi, desfăşurate la Iaşi, a miniştrilor transporturilor din cele două ţări. Cel mai modern tren din Republica Moldova, potrivit reprezentanţilor Căilor Ferate de la Chişinău, va face legătura între actuala şi vechea capitală a Moldovei. Potrivit directorului general al CFM, Iurie Topală, noua garnitură este dotată cu Wi-Fi şi aer condiţionat şi va oferi condiţiile necesare pentru o călătorie rapidă şi comodă. Pe teritoriul Republicii Moldova, trenul se va opri la Călăraşi şi Ungheni. În România, acesta nu se va opri decât la staţia de destianţie – Socola, situată la periferia municipiului Iaşi. De aici, adminsitraţia Iaşului va pune la dispoziţia călătorilor mijloace de transport în comun către diferite zone, dar şi către principalele magazine şi centre comerciale din localitate, a menţionat

Garnitura pleacă din gara Chişinău la ora 6,17 şi după aproximativ 3 ore ajunge în staţia de cale ferată Socola din municipiul Iaşi. Primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă a precizat că trenul se va numi „Unirea”.

La rândul său, primarul interimar al Iaşului, Mihai Chirica, a declarat că evenimentul de astăzi precede momentul din 2018 când vor fi marcaţi 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

De asemenea, ministrul transporturilor din Republica Moldova, Iurie Chirinciuc, a declarat că se doreşte introducerea a două curse pe zi faţă de una cât este în prezent.

Noua cursă va circula zilnic, începând de astăzi (30 septembrie) şi va porni din Chişinău la ora 6:17 minute, iar din Iaşi, seara, la ora 17:20, preţul biletelor variind între şase şi opt euro, în funcţie de clasa pentru care se va opta. Copiii vor avea reducere de jumătate de preţ. Durata călătoriei va fi de aproximativ trei ore.
- See more at: http://www.7est.ro/acasa0/item/51093-foto-trenul-unirea-cursa-feroviara-directa-intre-chisinau-si-iasi-a-trecut-pentru-prima-data-prutul.html#sthash.jOtwf0oz.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu