Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 mai 2012

Ce face Microsoft și Samsung, după deziluzia cu Nokia Lumia 900


GADGETURI

Mizează Microsoft pe Samsung, după dezamăgirea cu Nokia Lumia 900?

Actualitate Companii - Adrian Ungureanu / adrian.ungureanu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)

Microsoft îşi extinde aria de activitate în sfera smartphone-urilor. Compania colaborează, printre altele, cu Nokia şi HTC. Lumia 900 a fost clar o  Creatura
 ce  dezamăgește, iar motivele acestei dezamăgiri le-am povestit într-un articol anterior. Lansarea în cel mai nepotrivit moment, aleasă de către compania finlandeză, şi bug-ul cu care s-a confruntat chiar sistemul de operare au creat agitaţie în jurul Lumia 900. Cel mai puternic producător de smartphone-uri de pe piaţa globală la ora actuală, Samsung, pare a fi noua "ancoră" pentru Microsoft.
Samsung a anunţat în mod oficial lansarea noului model Omnia M. Telefonul rulează pe o platformă Windows Phone şi se adresează utilizatorilor interesaţi de reţele de socializare şi media. Noul Samsung Omnia M este dotat cu un  Windows Phone 7.5  Super AMOLED cu o diagonală de 4 inci, cameră foto de 5 megapixeli şi o cameră frontală VGA dedicată apelurilor video, potrivit site-ului giz.ro. De asemenea, dispozitivul are un design minimalist, asemănător cu versiunea precedentă, şi o carcasă ergonomică, având o grosime de doar 10.5 mm şi o greutate de 119g.
Omnia M utilizează sistemul de operare Windows Phone 7.5 şi are un procesor single-core care funcţionează la o frecvenţă de 1.5 GHz. Telefonul este dotat cu o memorie RAM de 384MB şi o capacitate de stocare de 4 GB. De asemenea, dispozitivul beneficiază de o baterie de 1.500 mAh.
Smartphone-ul oferă acces şi la o serie întreagă de servicii şi aplicaţii preîncărcate. Spre exemplu, utilizatorii vor putea beneficia de Samsung AllShare, Music Hub, ChatON şi acces gratuit la serviciul de stocare în cloud Windows SkyDrive, beneficiind de un spaţiu de stocare de 25 GB.
La capitolul conectivitate trebuie menţionat faptul că Samsung Omnia M este dotat cu microUSB 2.0, WiFi 802.11 b/g/n şi HSDPA 7.2 Mbps.

Samsung Focus 2

Acest telefon a fost lansat în reţeaua AT&T din SUA, dar sunt sigur că va avea şi o versiune europeană. Nokia Lumia 900 şi HTC Titan II au fost primele cu LTE şi sistemul de operare mobil al Microsoft, lansate la CES 2012 din Las Vegas. Potrivit gadget.ro, Samsung a ales să producă un telefon mai ieftin şi să-i pună şi conectivitatea LTE. Focus 2 se bucură şi el de un Super AMOLED de 4 inci cu o rezoluţie de 480x800p. Are 512 MB şi 8GB spaţiu de stocare. Nimic extraordinar până acum, însă sunt caracteristici bune pentru un telefon de acest segment. De asemenea, telefonul este echipat şi cu un procesor destul de puternic, de 1,4 GHz. Atât că este single core. Se conectează la 4G, are bluetooth 2.1 şi o cameră de 5 megapixeli cu care poate filma la HD 720p la 30 de frame-uri pe secundă.
 Sursa:  Curierul Național  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu