Faceți căutări pe acest blog

vineri, 11 mai 2012

Video: Vezi Google - politica cloud computiung în Europa de Est



               

           Adoptarea pe scara larga a cloud computing-ului  actualizat  în Europa de Est; inevitabil  va cunoaște o accelerare in 2012. 
            In acest moment, sunt peste 4 milioane de business-uri care folosesc Google Apps in toata lumea si 5000 de noi clienti care se alatura in fiecare zi.  Am inceput puternic primul trimestru din 2012 cu anuntul facut de catre grupul bancar spaniol BBVA, care a devenit primul nostru client cu peste 100,000 de angajati migrati pe cloud. Cresterea este puternica si in zona companiilor mici si mijljocii, numarul companiilor care au trecut la cloud dublandu-se in ultimele 6 luni. 
           Zona guvernamentala este, de asemenea, in crestere cu un ritm foarte sanatos, printre ultimii clienti adaugati numarandu-se statele Utah si Colorado. Credem ca un element cheie al acestui succes este faptul ca prin cloud se ajunge la reduceri de costuri, imbunatatirea de productivitate si eficienta in utilizarea tehnologiei.



Abdel Wahed Bendaoua, Google  - in cadrul evenimentului primul eveniment din seria EurActiv Policy Briefings. Dezbaterea cu tema Cloud Computing Governance Framework a fost organizata de EurActiv Romania si Institutul pentru Studii de Responsabilitate (http://csrinstitute.wordpress.com). 

            Daca pana acum companiile mari si institutiile guvernamentale erau cele care impuneau schimbarea si adoptarea noilor tehnologii, acum consumatorii sunt cei care determina dezvoltarea si viteza lor de schimbare. Sunt convins ca trecerea la o abordare de 100% web, deja obisnuita pentru utilizatorii individuali si cu o popularitate in crestere in randul companiilor, va fi un lucru pozitiv pentru autoritatile publice din Romania, un fapt dovedit nu doar in Europa, dar si in jurul lumii. Pe langa utilizarea mai usoara a tehnologiei in conditii de securitate sporita si cu costuri mai reduse, trecerea la o economie bazata pe internet ajuta la stimularea cresterii economice. Conform unor studii recente asupra unui grup de 13 economii emergente, Internetul reprezenta deja, in medie, 3,4% din PIB-ul acestor tari.  
Sursa: Euroactiv. ro  
Dan Bulucea, Google - in cadrul EurActiv Policy Briefings

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu