Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 mai 2012

Google și relațiile cu serviciile secrete


       

GOOGLE ţine secrete legăturile cu serviciile secrete

         
      Agenţia americană ultrasecretă de informaţii NSA nu are obligaţia să dezvăluie natura legăturilor sale cu Google, încheiate pentru a proteja firma californiană de atacuri cibernetice, a confirmat vineri justiţia americană.
          Curtea de Apel din Washington a stabilit că statutul special al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) îi permite acesteia să păstreze secret orice aranjament cu gigantul din domeniul Internetului.
"Orice informaţie care se raportează la relaţiile dintre Google şi NSA ar dezvălui informaţii protejate despre NSA", a hotărât judecătoarea Janice Rogers Brown.
        Această hotărâre răspunde unei cereri depusă de o asociaţie care apără confidenţialitatea datelor 
 private pe internet.  Centrul de Informare asupra Datelor Private Electronice (EPIC)  a actualizat  și  doreşte ca acordurile dintre Google şi NSA să fie făcute publice,  în numele dreptului cetăţenilor de a şti dacă sunt supravegheaţi.
Cererea a fost depusă în urma unei serii de atacuri informatice dirijate împotriva activiştilor pentru drepturile omului din China, în ianuarie 2010. Aceşti activişti au fost supuşi unor atacuri asupra conturilor lor pe Gmail, un serviciu de poştă electronică al Google.
             Cu scopul de a-şi proteja utilizatorii, gigantul din Mountain View (vest) a recurs la vremea respectivă la serviciile NSA, potrivit Washington Post şi Wall Street Journal. Alianţa celor două entităţi are ca scop să repereze slăbiciunile Google în faţa hackerilor şi să evalueze gradul acestora de sofisticare, pentru a stabili dacă sistemele de apărare create sunt adecvate.
Însă apărătorii respectării vieţii private se tem că această uniune secretă îi expune pe utilizatorii de Internet la încălcări cu privire la datele lor personale.


Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu