Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 26 mai 2012

Google a schimbat revoluționar motorul de căutare!



GOOGLE a schimbat RADICAL MOTORUL de căutare. Cum e prezentat Robert Moog în Knowledge Graph


Knowledge Graph este cea mai nouă  Creatura
  a celor de la Google. Una extraordinar de reuşită, deoarece, fără a apăsa pe niciun link, ai în faţă multe informaţii importante despre o personalitate, un oraş sau un eveniment istoric. Să luăm exemplul lui Robert Moog, pionierul muzicii electronice sărbătorit astăzi de Google.
Aşa cum se poate observa în imaginea de mai sus, la o simplă căutare pe google.com după numele lui Robert Moog, primim următoarele informaţii despre viaţa şi cariera lui Robert Moog: care este marea realizare a vieţii sale, când s-a născut, unde a decedat, unde a studiat, cine îi sunt copiii şi cine i-a fost soţie. Şi toate aceste informaţii ne apar în faţa ochilor fără a fi nevoiţi să apăsăm pe vreun link.
În partea de jos a Knowledge Graph-ului apar personalităţi care au influenţat, au participat sau au continuat realizările lui Robert Moog. Apare, de exemplu, Dave Smith, un inginer pasionat de chitară, cu realizări fantastice în muzică. Sau Don Buchla, contemporan lui Moog, care s-a ocupat de acelaşi domeniu: producerea unui sintetizator cât mai bun. O găsim şi pe Wendy Carlos, o apropiată a lui Moog, faimoasă compozitoare de muzică electronică.
Ce poate Knowledge Graph?

Vicepreşedinte al Google, Amit Singhal a încercat să explice ce înseamnă aceste Knowledge Graph. Potrivit acestuia, motorul de căutare nu se va rezuma la a asocia cuvinte cheie, ci va încerca să înţeleagă ceea ce cauţi de fapt. Prezentăm pe scurt principalele schimbări:

Singhal dă un exemplu. Sintagma "Taj Mahal". Dacă dai acum căutare pe Google, ţi se vor afişa, cel puţin pe primele pagini, informaţii despre monumentul cu pricina. Însă Taj Mahal este şi numele unui artist laureat cu premiul Grammy sau a unui cazinou din Atlantic City. Sau numele unui restaurant indian.

Noua funcţie a Google îţi va afişa toate aceste posibilităţi, undeva în dreapta paginii de căutare.

Aceasta este însă doar una dintre schimbări. Cea mai importantă este relaţionarea pe care Google o va face între căutarea ta şi alte căutări. Dacă vei căuta, de exemplu, "Leonardo da Vinci", Knowledge Graph îţi va oferi colecţia de picturi a lui Leonardo, dar şi o serie de alţi pictori renascentişti.

Mai interesant, motorul de căutare va fi capabil, speră compania, să răspundă pur şi simplu la întrebări. "Care sunt cele mai adânci 10 lacuri din Africa?", ar putea fi întrebarea la care Knowledge Graph să vină cu răspunsul exact, în lipsa unui articol pe internet care să fi tratat acest subiect. Sau "Care sunt femeile care au câştigat premiul Nobel?"


Sursa:  REALITATEA.NET



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu