Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 mai 2012

Hagi Tudose de la Microsoft



                 Ieri anuntam   în direct ca Microsoft a ajuns la o înțelegere cu Dolby pentru includerea suportului pentru decodarea formatului Dolby Digital Plus in Windows 8, dar se pare ca inca nu s-au terminat surprizele legate de redarea de continut multimedia din urmatorul SO Microsoft. Intr-un nou post pe blogul Building Microsoft  8 se detaliaza cate elemente noi, negative, legate de sistemul de operare.
               Pe langa faptul ca Windows 8 nu va veni cu o interfata Media Center, acum a devenit public si faptul ca va lipsi suportul pentru redarea DVD-urilor.
             Microsoft a accentuat faptul ca se va axa mai mult pe redarea contintului online si a justificat neincluderea functiei de redare a DVD-urilor prin costurile de licenta foarte mari la care se mai adauga o scadere a popularitatii utilizarii DVD-urilor pe PC-uri.
Ca urmare, Windows 8 va include suport pentru H.264, VC-1, MP4, AAC, WMA, MP3, PCM si, cum am mentionat ieri, Dolby Digital Plus.
           Desi in 9 din 10 cazuri daca achizitionati un desktop sau notebook cu o unitate optica primiti si o aplicatie software pentru redarea DVD-urilor, pe langa faptul ca exista solutii software gratuite, Microsoft vine cu o alternativa bizara.
              Daca VLC, Media Player Classic sau KMplayer nu se potrivesc stilului vostru de viata, nu vreti mai bine ca, pe langa 1000 de lei pe un sistem de operare, sa mai cheltuiti 100-200 lei pentru a putea reda un DVD folosind o interfata banala? Aceasta este solutia Microsoft care va oferi utilizatorilor posibilitatea de a achizitiona direct din Control Panel – Add Features to Windows 8 cateva pachete cu functii care erau gratuite. Sau, ma rog, pana acum erau incluse in pret.
              Asadar, din noul Windows veti putea achizitiona un Pro Pack sau un Media Center Pack care va va permite sa vedeti DVD-uri in Media Center, dar si sa va uitati la TV daca aveti un TV Tuner. Care va fi pretul acestor pachete de functii extrem de utile si de interesante? Microsoft mai amana un pic raspunsul la aceasta intrebare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu