Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 martie 2012

Acțiunile Apple au crescut cu 83 la sută: creștere irațională spun economiștii


        Noul iPad, lansat pe 16 martie, este până acum cea mai populară tabletă a companiei Apple, fiind vândută în 3 milioane de exemplare în doar patru zile. Totuşi, economiştii dezbat de câteva zile o problemă care pare să devină tot mai stringentă: creşterea "iRaţională" a preţului unei acţiuni Apple, scriu jurnaliştii de la The


       Preţul unei acţiuni Apple a crescut cu 83% în 2011 şi cu circa 50% în 2012, în mai puţin de trei luni. Din punct de vedere al capitalului, Apple este, în mod clar, ce mai mare companie din lume, cu 665 miliarde de dolari, întrecând până cu gigantul Exxon Mobil.
        Cu toate acestea, preţul acţiunilor companiei este într-o continuă creştere.
45 de miliarde de dolari pentru dividende şi acţiuni
             Unul dintre motivele principale pare a fi acela că Apple a anunţat pentru următorii trei ani, cheltuieli de 45 miliarde de dolari din rezerva de numerar de aproape 100 de miliarde, pe dividende şi acţiuni.
        Compania a anunţat în urmă cu 3 zile că a decis să acorde acţionarilor sai, pentru prima data din 1995, dividende trimestriale in valoare de 2,65 dolari/titlu, ceea ce inseamna 9,89 miliarde de dolari pe an.
             În plus, consiliul de administratie a companiei a dat unda verde operatiunii de rascumparare de actiune, in valoare totala de 10 miliarde de dolari si care va debuta in 2013, cu o derulare pe trei ani.

Acest anunt survine la cateva zile de la lansarea spre comercializare a ultimei variante, a treia, a tabletei iPad. „Am avut vanzari record in week end si suntem optimisti”, a declarat patronul Apple, Tim Cook, jusficand optiunea sa in favoarea varsarii de dividende. „Activam pe piata foarte vasta, in plina crestere si inovam intr-un ritm fenomenal”, a spus Cook.

    Predecesorul lui, celebrul Steve Jobs, decedat in octombrie anul trecut, s-a opus acestei politici. De altfel, numeroase grupuri din sectorul tehnologiilor avansate refuza sa acorde dividende, estimand ca este in interesul tuturor sa pastreze banii intr-un sector care trebuie sa fie in masura sa inventeze in permanenta ceva nou, scrie Fin.ro.

Sursa: REALITATEA.NET

Citește și
 http://filosofie-si-literatura.blogspot.com/2011/11/cum-am-marcat-un-eseu-la-casa-sadoveanu.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu