Faceți căutări pe acest blog

vineri, 23 martie 2012

Și după 70 de ani războiul ucide. Doi copii sfârtecați la Iași de explozia unui obuz.





 Părinții celor 2 copii sunt în stare de șoc. Au auzit de explozie de la vecinii care erau în câmp, la curățat via, când s-a produs tragedia. „Sunt aici, alături de noi, încercăm să îi domolim. După ce se mai liniștesc apele aici, o să le punem o mașină la dispoziție să plece în Iași, la spitalul unde sunt copii”, a spus Vasile Aştefanei primarul din Bălțați.  

Este foarte posibil ca, imediat după ce au găsit proiectilul, copiii să-i fi dat foc. Pirotehnistii care au împânzit câmpul, alături de criminaliști și polițiști, au găsit o brichetă la câțiva metri de locul în care s-a produs explozia. 

Acum autoritățile încearcă să afle de ce copiii nu erau în microbuzul care îi ducea în fiecare zi de la școală Valea Oilor în satul Podişu, unde locuiau. „Avem un microbuz care îi aduce la școală și îi duce acasă, mereu sub supravegherea unui profesor. Astăzi a fost de serviciu chiar directorul școlii, nu și-a dat seamă că cei doi nu sunt în mașină decât când a văzut explozia. E foarte posibil că elevii să mai fi făcut așa să fi plecat pe jos spre casă după care îi culegea microbuzul pe traseu”, a mai spus primarul din Bălțați.   

În câteva minute cei doi copii vor ajunge la spitalul de Pediatrie Iași, unde o echipă de medici așteaptă să îi preia. „Au ajuns acum câteva minute la aeroport, sunt pe drum spre spital. Unul dintre ei este în stare critică, cu traumă abdominala, eviscerație și amputaţie mână. Este sedat, intubat și ventilat mecanic. Celălalt este mai puțin grav, cu plăgi la membrele inferioare”, a spus Diana Cimpoiesu, coordinator SMURD.

UPDATE, 13.12: Cei doi puşti traversau câmpul între Valea Oilor şi Podişu, două sate din comuna Bălţaţi. Au fost două proiectile, de mici dimensiuni, lăsate pe marginea drumului de nişte muncitori care lucrează la un drum comunal. Pe unul din adolescenţii răniţi îl cheamă Florea, iar pe celălalt Plugaru. 

După ce-au găsit proiectilele, le-au luat cu ei şi au început să jongleze cu ele. Un proiectil a explodat fulgerător. Unui tânăra i-a retezat mâna, iar celălalt are leziuni abdominale şi o fractură deschisă la un picior.
VOM REVENI.
Din primele informații reiese că în zonă se efectau lucrări, iar mai mulți tineri erau în preajmă. Sunt doi răniţi grav, doi adolescenţi de aproximativ 15 ani. Unul are leziuni la abdomen, iar celuilalt i-ar fi fost retezată o mână. Accidentul s-a produs în zona Valea Oilor, comuna Bălțați, lângă orașul Târgu Frumos. 
Cel mai probabil, e vorba de un proiectil rămas din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a fost găsit în timp ce se lucra la un drum. Informaţiile de la faţa locului arată că proiectilul a fost descoperit la ora 10 dimineaţă dar a fost lăsat nesupravegheat. 

„Sunt doi tineri, în vârstă de 15 ani. Unul este afectat la membrele inferioare, iar celălalt are o mână și truchiul extrem de afectate. Aș dori să fac un apel, atunci când mai sunt găsite astfel de proiectile să anunțe imediat 112. În zonă a fost linia frontului și mai putem avea surpriza neplăcută de a mai găsi astfel de proiectile. Se pare că acest proiectil a fost găsit mai demult”, a declarat prefectul Iașului, Dragomir Tomașeschi.  
Sursa: EVZ.ro 
Citește și:http://filosofie-si-literatura.blogspot.com/2012/03/citeste-in-revista-absolut-subiectul.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu