Problemele întâmpinate de utilizatorii care au variante mai vechi ale sistemului de operare Google Android - printre care imposibilitatea de a utiliza anumite aplicaţii mai noi, vor începe să dispară pe măsură ce partenerii companiei vor trece la Ice Cream Sandwich, cea mai recentă variantă a platformei, a declarat într-un interviu pentru ZF Richard Alec Turner (foto), director pentru parteneriate Android al Google pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.
În acest moment un client (inclusiv din România) poate achiziţiona diferite tablete sau smartphone-uri cu diferite variante ale Google Android (variantele 2.1, 3.1 sau 3.2), iar imposibilitatea de a instala anumite aplicaţii sau diferenţele de utilizare pe echipamente relativ apropiate ca dotări tehnice din cauza versiunilor software diferite creează adesea confuzie şi frustrări în rândul consumatorilor, mai ales în contextul în care producătorii de echipamente sau operatorii telecom pot controla când şi cum au loc aceste actualizări.
Un exemplu: browserul internet Google Chrome pentru Android lansat recent de companie funcţionează doar pe gagdturile cu Ice Cream Sandwich (versiunea 4.0 a Android) dar nu şi cu zeci de milioane de alte device-uri. Samsung Galaxy Note, spre exemplu - un smartphone promovat intens de compania sud coreeană inclusiv pe piaţa din România, nu are încă Android 4.
Lucrurile se vor schimba, spune Turner, pe măsură ce Android 4.0 - de altfel prima versiune a sistemului de operare a Google gândită să funcţioneze şi pe tablete şi pe telefoane, va începe să fie instalată pe echipamentele vechi sau pe cele care apar acum pe piaţă.
"Ice Cream Sandwich reprezintă un pas semnificativ, pentru că este gândit să funcţioneze atât pe tablete cât şi pe smartphone-uri. Este o perioadă foarte interesantă, pentru că au trecut doar câteva luni de când am lansat ICS şi partenerii noştri încep abia acum să lanseze echipamente cu noua versiune a sistemului. Practic acum vom vedea reacţia consumatorilor la echipamentele care vin cu ICS", a spus Turner.
Întrebat cum evoluează vânzările de echipamente cu Android în Europa, Turner a prezentat doar datele disponibile la nivel global: peste 850.000 de activări pe zi ale unui smartphone sau a unei tablete cu Android pe zi, şi o bază instalată de peste 300 de milioane de unităţi.
Anterior însă, într-un interviu pentru ZF Mohammad Gawdat, vicepreşedinte al Google pentru pieţele emergente, declara că Android este sistemul de operare numărul unu pe piaţa locală. "Telefoanele cu sistem de operare Google Android sunt numărul unu pe piaţă aici. Statisticile arată că Android are în România o cotă de piaţă de 37%, mai mult faţă de alte pieţe din lume. Dacă ne uităm la browserul Google Chrome de exemplu, acesta este deja numărul doi pe piaţa din România. Aceste lucruri arată că românii preferă să adopte cele mai noi tehnologii", spunea Gawdat pentru ZF în decembrie 2011.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu