Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 24 martie 2012

Aplicații iPhone super-utile, gratuite, românești




Mai citește: 

TOP 20 DE APLICATII IPHONE ROMANESTI. CE FOLOSITI DEJA?


In curand se fac 3 ani si jumatate de la lansarea popularului AppStore, unul dintre favoritele portaluri catre aplicatii pentru dispozitive portabile de pe planeta. A ajuns gazda a peste 725.700 de aplicatii, iar utilizatorii le-au descarcat de aproape 25 de miliarde de ori. Aceste cifre sunt suficiente pentru a demonstra ca lumea este pregatita sa descarce aplicatii, sa isi creeze conturi pentru aceasta operatiune si, de multe ori, chiar sa plateasca.
Din pacate, pana nu de mult, continutul localizat de care vorbeam intr-un articol in perioada Smart ITera insignifiant in gigantul AppStore al celor de la Apple. Acum insa situatia este complet diferita. Odata cu cresterea ratei de adoptie  a iPhone-ului in Romania, utilizatorii au inceput sa imbratiseze mai usor ideea de a cheltui bani pe programe, mai ales atunci cand acestea sunt in romana, cand sintetizeaza solutii la probleme din tara noastra si, nu in ultimul rand, cand este evidenta cantitatea de efort implicata in realizarea lor.
Avand in vedere acest trend, ne-am hotarat sa punem laolalta un top de 20 aplicatii pe cat de utile si de relevante, pe atat de ieftine sau, de cele mai multe ori, chiar gratuite. E o bucurie sa vezi aplicatii romanesti care iti fac viata. mai usoara  :)

ATAXI – CREATA DE ADULMEC LLC

 Gratuita
Ataxi este una dintre primele aplicatii romanesti pe care am ajuns sa le folosesc obsesiv si care, prin volumul de informatie integrat, m-a mirat ca era gratuita. Practic, printr-o interfata extrem de prietenoasa, Ataxi va deschide poarta pentru a gasi rapid si usor o companie de taxi la care sa puteti apela.
Aplicatia este valabila pentru majoritatea oraselor din Romania.Pe langa faptul ca in momentul in care ati accesat aplicatia aceasta incearca sa va localizeze si sa va duca exact la lista de care aveti nevoie, sta foarte bine si la capitolul preturi. Nimic nu se compara cu sentimentul de siguranta ca in buzunar ai mijlocul pentru a nu te mai pacali intr-un oras nou cand vine vorba de utilizarea taxiurilor ca mijloc de transport.
Nu necesita o conexiune la net pentru a functiona, dar informatiile pot fi ocazional actualizate, iar numerele de telefon sunt pe toate gusturile. Fiecare companie de taxi, in momentul in care vreti sa o apelati, are o pagina dedicata de numere de telefon, tarif de zi, tarif de noapte si tarif pentru stationare.
Ca o functie suplimentara, va puteti defini anumite companii de taximetrie ca favorite pentru a le accesa mai usor din bara de jos. Ramane acum sa o descarcati si sa va bucurati ca cineva acolo va ajuta sa mai lasati din cand in cand masina, mai ales daca vreti sa beti o bere. Apropo, am mentionat ca are doar 1,4 MB?Sistemele de tip Groupon au devenit extrem de populare in Romania, iar acum au aparut extrem de multe website-uri care printr-un newsletter zilnic va aduc la cunostinta ce s-a mai schimbat in ultima perioada la capitolul cupoane, oferte, reduceri sau pur si simplu produse intr-un stoc limitat la preturi senzationale.
Fata de alte sistem de acest gen, CautaReduceri incearca sa faca treaba murdara de a agrega toate tipurile de reduceri de pe aproape toate website-urile din Romania si de a le integra intr-o haina sau un pachet mult mai accesibil decat ati crede.
Practic, nu mai trebuie sa va abonati la 5 sau 10 newslettere, este suficient sa descarcati o singura aplicatie si veti vedea toate reducerile la nivel national sau particularizat pe orasul vostru. Intreaga informatie agregata poate fi sortata pe diverse criterii, precum cele mai recente sau cele mai apropiate oferte fata de zona data. Nu lipseste nici posibilitatea de a vedea ofertele de vacanta sau cele de la restaurante si baruri print-un singur buton.
Ca un ultim beneficiu, merita mentionat faptul ca nu necesita crearea vreunui cont pentru a accesa 

CONTUL TAU ORANGE – ORANGE ROMANIA

 Gratuita
Perfecta pentru aceasta perioada, in care nu mai avem timp nici sa respiram de atata munca, Contul Orange va ajuta sa va monitorizati in permanenta abonamentul la Orange.
Puteti vedea oricand tipul de abonament si optiunile active, puteti vedea grafice in care se reflecta cate minute, SMS-uri sau trafic de internet ati consumat si nu in ultimul rand, puteti vedea cat aveti de plata: noua factura, ultima factura si detalii despre fiecare in parte.
Pentru ca totul sa functioneze, aveti nevoie de un singur detaliu: un cont pe website-ul www.orange.ro/contul-meu. Nici macar nu aveti nevoie de  cartela Orange in telefon, dupa cum se poate vedea si in imaginea alaturata.
Pe langa informatiile personale, aplicatia mai ofera date referitoare la Orange si la iPhone. Accesand sectiunea asistenta, puteti vedea un ghid de utilizare a iPhone-ului in limba romana si mai puteti vedea informatii legate de abonamentele pe care le are Orange in oferta la aceasta ora, informatii pentru abonati si informatii pentru posesorii de cartela. Totul intr-o interfata extrem de simpla, cum e si normal pentru o astfel de aplicatie.Cel mai mare website de vanzari de masini din Romania este, fara nici un dubiu, Autovit.ro. Aplicatia Autovit este echivalentul acestui website si agregheaza fara probleme toate anunturile pe care le puteti vedea si pe site. Este unealta perfecta pentru a avea o vedere de ansamblu asupra pietei auto din Romania, pentru a vedea la ce pret ,,mai merge” masina din fata blocului sau pentru a vedea la ce pret a mai ajuns masina visurilor.
Motorul de cautare integrat in aplicatie este la fel de bine pus la punct precum cel de pe site, iar modul in care sunt afisate listele cu rezultate, dupa cum se poate vedea si in imaginea alaturata,  este extrem de util.
Interfata este una extrem de accesibila, iar daca doriti sa cumparati o masina sau sa cereti mai multe informatii, din cateva clik-uri ati reusit sa contactati si vanzatorul. In cazul in care nu stiti ce vreti sa cumparati, un punct bun de pornire este oricand zona de noutati.
 Un exemplu de aplicatie romaneasca care a luat ce e mai bun din alte aplicatii precum Epicurious este Retete Delicioase sau BDA, prescurtarea venind de la Bucataria de Azi. Este extrem de prietenoasa si, la cat de complex e realizata, este de mirare ca poate fi descarcata gratuit.
Integral in limba romana, aceasta aplicatie are retetele impartite pe 5 categorii: Aperitive si salate, Gustari si garnituri, Super si Ciorbe, Feluri Principale si nu in ultimul rand Deserturi. Fiecare reteta vine cu sugestie de prezentare, cu posibilitatea de a o adauga la favorite sau de a o adauga in lista de cumparaturi. La final, puteti merge la supermarket si bifa in timp real produsele de care aveti nevoie pentru respectiva reteta sau respectivele, daca ati adaugat mai multe retete in lista.
Dupa cum se poate vedea si in imaginea alaturata tot pe pagina aferenta fiecarei retete puteti vedea gradul de dificultate, timpul de preparare si daca respectiva reteta la care va uitati este sau nu de post. Daca interactionati cu alte persoane pasioante de gatit, accesand butonul share puteti trimite orice reteta pe email. Totul este gratuit.Una dintre cele mai utile aplicatii pentru calatorii cu trenul, Mersul Trenurilor, este o aplicatie realizata de un singur om. Motivul pentru care figureaza ca fiind powered by Vodafone se datoreaza faptului ca a fost inscrisa intr-un concurs unde a luat locul I, motiv pentru care creatorul aplicatiei a primit nu mai putin de 10.000 de euro.
Revenind insa la aplicatie, aceasta se actualizeaza in timp real cu informatii recente, va afiseaza toate trenurile pe un anumite traseu, puteti vedea distanta, kilometri parcursi, tipul trenului si, desigur, ora plecarii si ora sosirii. In momentul in care atingeti orice tren din lista de rezultate, puteti vedea facilitatile, precum vagon clasa I, clasa a II-a sau vagon de dormit.
Tot in respectiva pagina puteti vedea intregul traseu al trenului, toate statiile prin care trece, durata stationarii in fiecare si pretul calatoriei in functie de cateva detalii furnizate de voi ca utilizatori. Doar asa puteti vedea ca un bilet la clasa I cu un tren Inter Regio care pleaca din Brasov la ora 3 si 46 de minute si ajunge in Bucuresti Nord la ora 6 si 27 de minute costa 68,4 lei.
Pentru posesorii de abonamente sau cartele Vodafone, aplicatia My Vodafone functioneaza ca un portal de informatii relevante.
La Cost control puteti vedea niste grafice extrem de atragatoare care sa va ajute sa vedeti cate mii de minute mai aveti de convorbiri in retea, cate zeci de minute nationale sau cate sute de MB de trafic de internet. La Factura puteti vedea cum stati cu plata abonamentul, puteti vedea numarul facturii contul client si data scadentei. La Promotii puteti vedea ce oferte mai au cei de la Vodafone, iar daca sunteti in cautarea urgenta a unui magazin Vodafone in imprejurimi tabul Magazine va detecteaza locatia si va afiseaza cel mai apropiat magazin Vodafone.
Totul este extrem de prietenos si, intocmai ca la aplicatia Contul Orange, aveti nevoie sa va faceti un cont pe adresa www.vodafone.ro/myvodafone pentru a beneficia de toate functiile pe care vi le ofera aplicatia.Avand in vedere ca tinde sa devina tot mai accesibil sa circuli cu avionul, chiar si in interiorul tarii, nu doar in afara ei, este extrem de utila o astfel de aplicatie care va tine la curent cu situatia avioanelor care vin si pleaca dintr-un anumit aeroport de pe teritoriul Romaniei.
Momentan, interactioneaza perfect cu aeroporturile Bacau, Bucuresti Baneasa, Bucuresti Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara, insa avand in vedere viteza cu care creatorul aplicatiei, Sorin Andrei, a trecut de la doar 2 aeroporturi la 5, sunt mari sanse sa fie incluse si altele in lunile care urmeaza.
Printre informatiile oferite, dupa ce ati ales aeroportul si zona de Arrivals (aterizari) sau Departures (decolari), aveti posibilitatea de a vedea numele tuturor avioanelor/zborurilor programate sa ajunga sau sa plece de pe respectivul aeroport, puteti vedea ora programata si ora reala, chiar si numele aeroportului din care a plecat sau spre care 
CODESIGNUM a devenit una dintre cele mai populare companii preocupate cu dezvoltarea de aplicatii, in parte si datorita acestei aplicatii roDEX. Ca multe dintre aplicatiile lor, este disponibila intr-o varianta gratuita si una contra cost. Oricum, lasand la o parte reclamele nu aveti nici un handicap daca va rezumati la versiunea gratuita a aplicatiei.
In practica, pe langa faptul ca este extrem de usor de utilizat, fiecare cuvant introdus in aplicatie este cautat simultan in mai multe tipuri de dictionare. Printre acestea se numara un DEX-ul, un dictionar de sinonime, de antonime, de arhaisme si regionalisme, un dictionar etimologic, unul de neologisme si nu doar atat. Aplicatia foloseste doua baze de date, una locala si una online, pe care le apeleaza in functiile de necesitatile utilizatorului.
Odata instalata pe telefon, aplicatia vine cu 370.000 de definitii si 137.000 de cunvinte. Daca rezultatele unei cautari offline nu va satisfac si aveti o conexiune la net, puteti oricand sa optati pentru o cautare online.

Printre singurele de acest gen in tara noastra, roMedia este un agregator de stiri care, pe langa faptul ca isi trage informatiile de la mai multe trusturi de presa, are grija sa ofere utilizatorului stiri de radio, TV sau presa printr-un simplu click.
Toate informatiile sunt actualizate in momentul in care intrati in aplicatie, folosind o conexiune activa la internet, iar daca vreti sa filtrati un pic ceea ce vedeti, puteti folosi sectiunea de categorii din bara de jos. Puteti defini tabul pe care porneste aplicatia implicit, puteti salva stiri in arhiva iar daca citi ceva si va aduceti aminte de un prieten ii puteti trimite orice stire pe email.
Textul fiecarei stiri poate fi copiat partial sau in totalitate, iar daca aveti probleme la citit, folosind tabul de configurare puteti ajusta in timp real dimensiunea fontului.
Nu aveti nevoie de nici un cont pentru a utiliza aplicatia si nici de vreun manual, toate butoanele sunt extrem de clare, iar interfata este intuitiva. Printre sursele de stiri se numara Antenta 3, Pro TV, Adevarul, Romania Libera, Azi, Europa FM, Romania Actualitati.Desi l-am prins pe vremea cand a fost gratuit, roOrtodox face o treaba foarte buna in a-si justifica pretul simbolic. In primul rand, pare ca are mai multe informatii decat majoritatea aplicatiilor religioase care se gasesc in AppStore.
Pe langa faptul ca este integral in limba romana, roOrtodox, vine cu un calendar cu toate sarbatorile religioase, cu posibilitea de a schimba modul de vizualizare a acestora cat si textul Bibliei integral.
O particularitate interesanta legata de Biblie e data de faptul ca fiecare particica din ea este indexata si impartita pe capitole si versete pentru a fi extrem de usor de parcurs.
Ca functii suplimentare, in zona Utile din meniu mai puteti vedea datele in care nu se faca nunti de peste an, posturile de peste an si datele in care nu se faca parastase. Este inclus si un buton pentru calculul datei in care va fi Pastele intr-un anumit an introdus manual. Interfata este usor de folosit, iar daca sunteti o fire religioasa puteti percepe roOrtodox ca fiind echivalentul vechilor calendare de perete cu toate sarbatorile.Aceasta aplicatie functioneaza ca un portal catre o serie de baze de date extrem de utile in tara noastra, cat si ca o unealta de validare a unor coduri utilizate la noi (CNP, IBAN, ISBN).
Pe langa faptul ca va valideaza respectivele coduri, va da si cateva informatii relevante pornind de la cifrele si literele introduse. In cadrul CNP-ului, de exemplu, va spune localitatea nasterii, sexul si data nasterii a persoanei al carei CNP l-ati introdus.
Tot la functii utile intra posibilitatea de a afla oricand codul postal al unei strazi dintr-o localitate, de a afla prefixul pentru telelefonia fixa aferent unui judet si de a afla informatii generale despre acel judet, precum stema, amplasare, evolutie demografica, populatie si altele. In cazul in care credeti in bioritm, in roUtil aveti si aceasta functie, cu mentiunea ca este una dintre singurele functii in care sunteti avantajat daca intoarceti smartphone-ului in mod panorama, deoarece interfata se va intoarce de asemenea.
In principiu, roUtil nu are nevoie de acces la internet, insa, in cazul informatiilor din trafic, informatii legate  companii si informatii legate de valabilitatea RCA-ului unui autovehicul, trebuie sa fiti online.Aplicatia gratuita roValuta, desi are reclame in partea de sus a paginii, va ofera informatii de la BNR actualizate legate de majoritatea valutelor aflate in circulatie. In plus, va permite sa ordonati valutele dupa bunul plac pentru ca de fiecare data cand intrati in aplicatie sa le aveti la inceputul listei pe cele care va intereseaza.
roValuta Pro vine, pe langa un convertor de valute, si cu posibilitatea de a vedea grafice de evolutie a preturilor aferente valutelor. Un grafic poate reprezenta evolutia pe mai multi ani, pe 12 luni, 1 luna sau 8 zile a unei valute.
Partea interesanta este ca nu sunteti sub nici o forma restrictionat temporal de informatiile pe ca le aveti in fata ochilor. Daca vreti sa vedeti un grafic cu evolutia dolarului in luna ianuarie 2005, o puteti face fara probleme.
Informatiile afisate se actualizeaza atat la intrarea in aplicatie, cat si manual accesand butonul actualizare, in respectivele momente fiind necesar accesul la internet. In momentul in care intrati in aplicatie, desi vedeti un grafic mic in drepul pretului fiecarei valute cu evolutia pe ultimele 5 zile, atat in varianta gratuita cat si Pro a aplicatie, doar in varianta Pro puteti vedea sumele asociate respectivelor puncte de pe grafic.
 Desi este una din cele doar cateva aplicatii aferente bancilor din Romania, Smart Mobile reuseste sa vina cu informatii atat pentru posesorii de conturi la respectiva banca, cat si cu informatii de interes general, precum rate de schimb ale celor mai populare valute, grafice de evolutie pentru respectivele valute pe o saptamana, o luna, 3 luni, 6 luni si un an, rate de evolutie ale indicilor de dobanda ROBOR, EURIBOR si LIBOR.
Tot de interes general este ,,locator-ul” din coltul din dreapta jos pentru ATM-uri si sucursale ale bancii Raiffeissen.
Pentru a accesa zona securizate a aplicatiei, trebuie sa aveti un cont Raiffeisen Online prin care sa va definiti numele de utilizator si parola pentru aceasta aplicatie. Dupa ce v-ati autentificat in aplicatie, aveti acces la conturile voastre si la toate informatiile aferente acestora, puteti vedea depunerile si extragerile recente de pe cont, puteti face tranzactii intre diferite conturi si puteti vedea stadiul descoperirii de cont, daca aveti activa o astfel de functie. Puteti pune si filtre pe lista de tranzactii pentru a vedea toate depunerile sau extragerile dintr-o anumita perioada de timp.
 Creat ca un portal catre cele peste 250 de aplicatii romanesti disponibile in AppStore, Aplicatii Romanesti va ajuta sa gasiti si mai multe de aplicatii de interes a caror interfata este in frumoasa limba romana.
Lasand la o parte faptul ca lista de aplicatii se actualizeaza zilnic, aceasta aplicatie functioneaza ca AppStore-ul original. Va afiseaza 2 topuri cu aplicatiile gratuite si cele contra cost, impreuna cu calificativele aferente luate din AppStore, va imparte aplicatiile pe categorii pentru a gasi mai usor aplicatiile care va intereseaza si, nu in ultimul rand, face o treaba foarte buna in a monitoriza reducerile active in AppStore.
Toate informatiile legate de aplicatiile mentionate in Romanian Apps sunt luate din AppStore, preturile sunt actualizate zilnic, iar daca vreti sa descarcati o aplicatie este suficient sa faceti click pe o pretul unei aplicatii si veti fi directionat catre pagina respectivei aplicatii din AppStore. Aceasta aplicatie este universala si se descaurca in a filtra atat aplicatiile de iPhone sau iPad, cat si pe cele universale pentru a va ajuta sa faceti achizitii pe care sa le folositi pe toate tipurile de iDevice-uri.Inca o aplicatie creata de cei de la Vodafone, Vf Meteo sau Vodafone Meteo se mandreste cu faptul ca toate informatiile afisate sunt preluate de la Administratia Nationala de Meteoroligie.
Pe langa faptul ca puteti vedea prognoza pe urmatoarele zile pentru majoritatea oraselor tarii, Vf Meteo este una dintre singurele aplicatii care va ofera informatii legate de presiunea si umiditatea atmosferica sau de viteza vantului.
Puteti alege orasul pentru care sa obtineti aceste informatii, insa aplicatia stie sa prelucreze si informatii legate de zona voastra furnizate de modulul GPS. Informatiile sunt actualizate de fiecare data cand intrati in aplicatie si, cum e si normal, aveti nevoie de acces la internet pentru a beneficia de informatii actualizate, altfel veti vedea informatiile de ultima oara cand ati lansat aplicatia si erati online.Avand un autoturism si obligatia de a detine o asigurare de tip RCA valabila, i-Asigurare, aplicatie prezenta in cadrul competitieiSmartIT, este una dintre cele mai bune optiuni pentru a vedea ce oferte au principalele firme de asigurare din tara noastra.
In primul rand, trebuie sa completati informatiile legate de proprietar, detaliile legate de tipul masinii, inclusiv elemente extrem de specifice precum serie de sasiu, iar in etapa urmatoare e suficient sa faceti click pe vreau RCA.
Partea cea mai utila din aplicatie este ca, folosind i-Asigurare, puteti comanda asigurarea RCA direct din aplicatie si in cel mai scurt timp veti fi contactat de un reprezentant al companiei pentru care ati optat pentru a finaliza operatiunea.
La completarea corecta a informatiilor din aplicatie, avantajul este ca, pe langa un tarif real, formularele de la asigurator vor fi gata completate.
Ca o functie suplimentara, aceasta aplicatie va poate trimite o notificare daca v-a expirat RCA-ul, ITP-ul sau rovigneta.Aplicatie participanta in cadrul competitiei SmartIT, Car Monitoreste o unealta de incredere pentru a monitoriza costurile aferente masinii sau masinilor personale.
Incepand cu consumul de combustibil, in urma datelor introduse de utilizator in aplicatie, puteti vedea costul lunar mediu, puteti vedea un grafic de consum pe toata perioada in care ati folosit aplicatia si puteti vedea si un grafic legat de evolutia pretului la combustibil.Aplicatia suporta importul si exportul de informatii in format CSV.
Tot Car Monitor poate fi folosita pentru a va atentiona ca trebuie sa schimbati uleiul ca trebuie sa va reinnoiti asigurarea etc. Toate alertele pot fi amanate cu o zi in momentul in care apar pentru a nu-si pierde din utilitate, daca in momentul respectiv nu va puteti ocupa de problema sesizata.
Aplicatia suporta functionarea atat in limba engleza, cat si romana, functie pe care o puteti seta din meniu iar daca nu sunteti obisnuit cu sistemul metric il puteti schimba in cel american cu mile.
 Probabil prima aplicatie a unei agentii de turism din Romania,Paradise Travel a fost prezenta de asemenea in cadrul concursului SmartIT.
Creata pentru a va aduce pe telefon cele mai noi oferte de deplasari atat in tara noastra, cat si in Occident, aplicatia agregheaza oferte de la tour-operatori romani si straini din tari precum Bulgaria, Cipru, Austria, Italia, Franta, Grecia etc.
Paradise Travel este disponibila doar in limba romana. Ofertele, impartite pe Promotii, Circuite si Sejururi, se actualizeaza de fiecare data cand intrati in aplicatie si desi se pot aplica anumite filtre pentru a vedea oferte personalizate, setarile implicite sunt potrivite pentru cele mai multe scenarii. Exista si o zona de stiri legate de destinatii si companii aeriene.
Accesand meniul de contact, puteti apela prin telefon sau mail un reprezentant al Paradise Travel, iar ca un bonus la sectiunea More din coltul din dreapta jos aveti cateva seturi de imagini optimizate pentru a fi folosite ca wallpaper pe iPhone sau iPod Touch.Aceasta aplicatie a celor de la Codesignum este cea mai buna solutie pentru cei care se afla in tara sau in afara ei si vor sa asculte unele din cele mai populare posturi de radio din Romania.
O particularitate interesanta e data de faptul ca afiseaza numele melodiei emise de in acel moment de o mare parte din posturi. Momentan, in lista sunt 22 de posturi de radio pe care le puteti rearanja dupa bunul plac, numarul acestora fiind actualizat periodic.
Un aspect important, ruleaza extrem de bine atat pe o conexiune WiFi, cat si 3G. In functie de conexiunea la internet, la aproape fiecare post puteti alege calitatea emisiei, o  functie binevenita daca nu vreti sa va sacrificati tot traficul 3G de la operatorul de telefonie mobila.
In ceea ce priveste interfata, aceasta este prietenoasa, include un vu-metru stereo, feed-ul de twitter al respectivului post, daca e cazul, si dar si traficul in timp real si traficul pe care l-ati generat de cand ati pornit auditia.
sursa: playtech.ro 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu