Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 24 martie 2012

Nokia a primit o grea lovitură: Angry Birds Space NU va fi disponibil pe platforma Windows Phone







Citește și http://filosofie-si-literatura.blogspot.com/2012/03/citeste-in-revista-absolut-subiectul.html 
LOVITURĂ PENTRU NOKIA: Angry Birds Space NU va fi disponibil pe platforma Windows Phone
Angry Birds Space, noua versiune a celui mai popular joc pentru telefoanele mobile, nu va fi disponibilă şi pe platforma Windows Phone a Microsoft, aceasta fiind o lovitură pentru grupul finlandez Nokia care foloseşte sistemul de operare pe telefoanele sale, relatează Bloomberg.


"Suntem pe primul loc în magazinul de aplicaţii al Windows Phone, dar ar fi un efort prea mare pentru noua versiune, ar trebui să rescriem complet aplicaţia", a declarat Peter Vesterbacka, directorul de marketing al producătorului finlandez al jocului, Rovio Entertainment Oy, potrivit Mediafax.
Vesterbacka a arătat că Rovio a lansat joi vânzarea noii versiuni a jocului pentru iPhone şi telefoanele dotate cu platforma Android a Google, dar nu intenţionează să realizeze o variantă a Angry Birds Space şi pentru Windows Phone.
Nokia mizează pe sistemul de operare Windows Phone pentru relansarea afacerilor cu smartphone-uri. Lipsa Angry Birds ar putea îngreuna eforturile companiei de a atrage utilizatorii pasionaţi de jocuri şi a convinge dezvoltatorii de aplicaţii că platforma se dezvoltă.
"Este îngrijorător pentru Windows Phone, întrucât sugerează că Rovio nu are încredere în viitorul platformei. Având în vedere că prima versiunea a jocului este deja pe primul loc în magazinul de aplicaţii al Windows Phone, este clar că nimeni altcineva nu se va aştepta să câştige bani cu aplicaţii pentru această platformă", a declarat Richard Windsor, analist la Nomura.
Directorul general al Nokia, Stephen Elop, a lansat mai multe modele de telefoane cu sistemul Windows Phone, din octombrie anul trecut, şi intenţionează să aducă telefoanele şi în China, unde Angry Birds a fost lansat anul trecut.
"China a fost a doua mare piaţă pentru Rovio, unde am înregistrat cea mai mare creştere, şi ar putea deveni cea mai mare în acest an", a spus directorul Rovio.
Purtătorul de cuvânt al Nokia a refuzat să comenteze. Acţiunile Nokia au scăzut cu 33% în ultimele 12 luni.
Compania finlandeză a adoptat Windows Phone anul trecut, după ce a constatat că sistemele Symbian şi MeeGo nu ţin pasul cu platforma cu cel mai mare ritm de creştere, Android, şi cu iPhone.
Microsoft intenţionează să introducă platforma Windows Phone pe 23 de noi pieţe, la un total de 63, şi să instaleze sistemul şi pe smartphone-uri mai ieftine. Compania americană vrea să intre rapid pe pieţe cu economii în dezvoltare unde Google şi Apple sunt mai puţin prezente, înainte ca telefoanele mai ieftine cu sistem Android să întărească poziţia Google.
"Este un cerc vicios, unde lipsa aplicaţiilor înseamnă lipsa utilizatorilor şi invers", a spus analistul de la Nomura.
Directorul Rovio a arătat că deocamdată este prea costisitor pentru companie să adapteze noi jocuri pentru Windows Phone.
"Platforma iOS a Apple şi Android sunt mai mari decât oricare alte platforme. Dorim să fim pe toate ecranele, dar trebuie să luăm în considerare costurile de aprovizionare cu aplicaţii a platformelor mai mici. Cu Windows Phone este nevoie de multă muncă pentru suportul tehnic", a explicat el.
Angry Birds ar putea ajunge la 1 miliard de descărcări în următoarele câteva luni, susţinut de introducerea versiunii Space, şi la 2 miliarde de descărcări până la sfârşitul acestui an. În primul an de la lansarea jocului au avut loc 50 de milioane de descărcări.
Rovio urmează să lanseze alte patru jocuri Angry Birds până la sfârşitul acestui an


Sursa:   REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu