Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 24 martie 2012

Mașina viitorului - un Mustang supertehnologizat!

  

Pe Discovery USA avem proiectul Detroit: un Mustang plin de tehnologie

mai citește: 


http://filosofie-si-literatura.blogspot.com/2012/03/cum-poti-afla-daca-prietena-te-iubeste.html     
  În septembrie 2011, la BUILD, odată cu lansarea lui Windows 8 Microsoft a inițiat un proiect interesant împreună cu West Coast Customs (o companie specializată în transformarea mașinilor) pe care probabil îi știți din emisiunea TV Pimp My Ride. 


          E vorba despre Proiectul Detroit în care e folosită o caroserie de Mustang 1967 livrată de Dynacom, cu un motor de 400 CP și în care sunt introduse cele mai moderne tehnologii și servicii ale Microsoft: Xbox 360, Windows 8, Kinect, Windows Phone alături de WiFi, proiector, display touch screen etc.


 Finalitatea o să fie o supermașină care poate fi localizată și controlată de la distanță via Windows Phone și peste care Windows 8 plus Kinect se ocupă de partea de entertainment și comunicare. 








Un fel de mașină a viitorului.Dispune de un sistem HUD (Heads up display) în care apar imagini în timp real (inclusiv hărți Bing) și informații despre deplasare și starea autovehicolului extrase de la senzorii montați pe mașină. Serviciul FORD Sync aduce informații în timp real despre trafic în timp ce geamul din spate al mașinii poate fi folosit după cum dorește utilizatorul 








(șoferul Zâmbetmă gândesc ) pentru afișarea de multimedia sau text. Și totul e sincronizat cu Windows Azure.Multe din componentele software folosite în proiectul Detroit vor avea codul sursă postat pe CodePlex – în ideea că și alții vor dori să facă ceva similar.


Sursa: Chip online ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu