Faceți căutări pe acest blog

luni, 26 martie 2012

ARCA în război cu ROSA - pentru suma de 30 de milioane dolari. Află detaliile!




mai citește: 

Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA), organizatie non-guvernamentala, care urmăreşte câştigarea competiţiei, Google Lunar X Prize şi premiul de 30 de milioane de dolari şi să lanseze in cosmos prima racheta românească, capabilă să transporte un cosmonaut, răspunde, în sfârşit, seriei de atacuri ale oficialilor Agenţiei Spaţiale Române (ROSA).
Printr-o scrisoare deschisă adresată premierului României, Mihai Răzvan Ungureanu, ARCA îi cere să îşi exercite influenţa, pentru a se stopa atacurile ROSA, fiindcă „Suntem cetateni romani si avem dreptul sa traim in liniste in aceasta tara fara a fi hartuiti de o institutie a Statului”.


Scrisoare deschisa catre Primul Ministru al Romaniei

Stimate Domnule Prim-Ministru, Mihai-Razvan Ungureanu,  

Asociatia Romana Pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) este o organizatie non-guvernamentala, care desfasoara in Romania activitati aerospatiale private, colaborand excelent, cu institutii ale Statului, precum Fortele Aeriene Romane, Fortele Navale Romane, Ministerul de Interne, Aeroclubul Romaniei, ROMATSA, etc.  

In prezent ARCA participa, alaturi de 24 de echipe, dintr-un numar redus de tari, la competitia Google Lunar X Prize, lansata de gigantul mondial Google, al carei scop este trimiterea unei sonde automate pe suprafata Lunii, pana la sfarsitul anului 2015.

Ratiunea pentru care va adresam aceasta scrisoare este legata de atitudinea conducerii Agentiei Spatiale Romane (ROSA) in raport cu organizatia noastra.  

ARCA a lansat prima racheta integral romaneasca echipata primul motor din lume reutilizabil din materiale compozite, a realizat si a lansat in stratosfera cele mai mari baloane solare din lume, a lansat racheta spatiala Helen 2, la 40 km altitudine, iar in prezent lucreaza la primul avion supersonic romanesc IAR 111 si la motorul racheta de inalta performanta Executor, precum si la racheta orbitala Haas 2, pentru competitia Google Lunar X Prize.

ROSA ataca de mai multi ani, atat public, cat si prin mesaje private, aceste realizari, care pe langa faptul ca sunt private si nu ii privesc ca si organizatie, aduc si beneficii mari de imagine tarii si conduc la evolutia societatii romanesti.

Ne permitem sa supunem atentiei Dumneavoastra cateva exemple recente:  

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”, 24 februarie 2012: 
"ARCA este o initiativa strict privata, si care fac la televiziuni declaratii fulminante, incendiare, cum ca prin programul spatial romanesc 2012 – 2025, vor trimite al doilea roman in spatiu cosmic in 2025, sunt niste declaratii pur publicitare. Desi ei sunt foarte afectati cand le spunem “stim ca vreti, dar nu puteti” ei au impresia ca sunt cu muschii cei mai tari si cei mai puternici, si asta pentru ca au finantari private foarte puternice de la firme care au tot interesul sa-si faca si ele publicitate printr-o astfel de institutie."  

TVR Info, 23 februarie 2012: 
"Presa din tara noastra tot afla despre noul avion supersonic romanesc, de nu stiu ce lansari. Acestea sunt lucruri ireale. Daca ar fi asa de simplu, toate statele de pe lumea asta ar avea cosmodroame si ar lansa."  

Revista Flacara, 31 ianuarie 2011: 
„Băietii de la ARCA sunt simpatici, entuziasti, dar trăiesc în mare parte din publicitate. Eu nu vreau să-i vorbesc de rău, dar sunt niste amatori. Avion supersonic? Nu are nici Germania asa ceva. Oricum, decât să facă alte prostii, cu droguri de pildă, mai bine să se joace de-a racheteledar exagerează în declaratiile lor, iar cei care le stau în spate îi provoacă să declare asemenea prostii. Noi i-am promovat atunci când au făcut lucruri serioase, de pildă, modelul de rachetă antiaeriană care, odată ridicată în aer la 10 km altitudine, poate fi lovită de tun, dar cu ceea ce se laudă ei astăzi, de fapt, nu reprezintă lansări mult diferite de lansările germane din anii ’40, când nemtii trimiteau prima rachetă balistică V-2 la 206 km, ori ei abia au ridicat-o pe Helen la 40 de kilometri altitudine. Nimic nou sub soare!”  

Ziarul Adevarul, 22 decembrie 2010: 
"Este o publicitate exagerată de care se bucură acest proiect...Germania nu are încă un avion supersonic si nici nu se poate lăuda cu o rachetă spatială. Cei de la ARCA sunt niste amatori dar participă la tot felul de concursuri ca să îsi facă publicitate. E un fel de bungee-jumping ce fac ei acolo, pentru 40 de kilometri. Sunt niste băieti drăguti, dar cam exagerează. Noi ne întelegem bine, suntem amici, am colaborat cu ei, dar când au sponsori în spate si publicitate la TV trebuie să exagereze".  

ARCA nu a raspuns niciodata public acestor atacuri, dorind sa ne pastram in afara scandalurilor si sa ne dezvoltam in liniste activitatea.  

Mentionam ca ARCA a incercat in nenumarate ocazii sa discute cu conducerea acestei institutii, iar ROSA a fost chiar subcontractorul ARCA in cadrul unui program desfasurat in perioada 2007-2010.  

ROSA primeste anual de la buget milioane de Euro, cu toate acestea, unicele doua tentative astronautice importante ale ROSA si implicit ale Statului Roman din ultimii 20 de ani, pe care ROSA il reprezinta: "racheta cu zahar" de 10 cm diametru lansata in 2007, care a explodat la nici o secunda de la lansare; sau episodul esecului penibil al "satelitului" Goliat de de 10 cm si 1062 grame, nu ne-au interesat niciodata.

Suntem partial flatati de faptul ca ROSA foloseste oaproape orice prilej de expunere publica pentru a ne ataca. Asta spune ceva despre importanta proiectelor noastre si despre faptul ca, probabil, ii complexam. Credem insa ca este mai intelept ca fiecare sa lase rezultatele sa vorbeasca despre sine. O atmosfera constructiva este aceea in care fiecare este lasat sa isi duca la indeplinire activitatea, fara jigniri si atacuri. Speram ca si ROSA sa aiba intelepciunea de a intelege acest lucru.  

Stimate Domnule prim-ministru, Statul Roman finanteaza o entitate care da dovada de o conduita neprofesionista si nu astfel se construiesc modele demne de atentia publica.   

Ca si finantator al ROSA, consideram ca Guvernul Romaniei ar putea avea un cuvant de spus in activitatea si conduita celor pe care ii finanteaza. Va rugam respectuos sa interveniti pe langa conducerea ROSA pentru oprirea atacurilor la adresa organizatiei noastre, in presa, on-line, mesagerie, etc. Suntem cetateni romani si avem dreptul sa traim in liniste in aceasta tara fara a fi hartuiti de o institutie a Statului. 

O atmosfera constructiva este aceea in care fiecare este lasat sa isi duca la indeplinire activitatea, fara jigniri si atacuri. Speram ca si ROSA sa aiba intelepciunea de a intelege acest lucru.  

Noi credem ca Romania ar avea de castigat in domeniul aerospatial, probabil cel mai semnificativ indicator al nivelului de dezvoltare al unei tari, nu prin conflicte interne ci prin cooperare interna. Asa cum se intampla spre exemplu in SUA, unde Agentia de stat NASA coopereaza cu contractorii privati, precum SpaceX si Virgin Galactic.  

Va multumim Domnule Prim-Ministru pentru bunavointa de a parcurge aceasta scrisoare si pentru sprijin.  

Va ramanem la dispozitie pentru orice detalii suplimentare iar daca timpul v-ar permite am fi desigur onorati sa ne prezentam la o intalnire cu Dumneavoastra.  

Pentru a cunoaste mai bine activitatea noastra, va rugam, ca in limita timpului disponibil, sa urmariti aceste doua videoclipuri de 2 minute:
sursa Jurnal. ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu