Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 martie 2012

Google și Microsoft pentru un internet mai rapid



Citește și



Microsoft şi Google au înaintat, săptămâna aceasta, în cadrul unui eveniment, o serie de propuneri menite să facă internetul mai rapid, scrie Daily Mail.
Principalul punct de interes al ambelor companii la conferinţa Internet Engineering Task Force l-a reprezentat protocolul HTTP, inventat de Tim Berner- Lee, protocol care este responsabil de modul în care serverele şi browserele răspund la anumite comenzi.

Punctual, Google a venit cu patru posibile îmbunătăţiri care ar putea fi aduse protocolului, pentru a creşte viteza paginilor WEB: capacitatea de a emite mai multe cereri simultan; capacitatea de a prioritiza cererile; capacitatea de a comprima anteturi pentru a reduce impactul informaţiilor redundante şi, în fine, capacitatea de a furniza date de la serverele dedicate către clienţi, fără cereri specifice, scriu jurnaliştii britanici.
Microsoft, pe de altă parte, vrea ca şi aplicaţiile să fie mai rapide, nu doar browserele. "Din ce in ce mai mult, aplicaţiile devin metoda prin care oamenii accesează serviciile web. Îmbunătăţirea HTTP ar trebui să facă de asemenea şi navigatul pe web de pe telefonul mobil mult mai rapid", a declarat, la începutul săptămânii, Jean Paoli, de la Microsoft, cel care a ajutat la crearea codului XML.
Paoli speră că noul HTTP 2.0 va face internetul mai rapid şi, totodată, va scădea consumul de baterie al smartphone-urilor, care vor petrece mult mai mult timp conectându-se la diverse site-uri, mai scrie Daily Mail.
Sursa Gândul. info 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu