Faceți căutări pe acest blog

vineri, 23 martie 2012

Google - un grad sporit de mulțumire a angajaților



Pentru prima dată în ultimii ani, gradul general de mulţumire este mai mare la Google decât la Facebook (3,9 vs. 3,7) / FOTO: newschannel.ro


  Chiar și în paradis apar probleme: angajații găsesc motive de nemulțumire până și în cazul unor companii IT care sunt recunoscute pentru modul exemplar în care îşi tratează personalul.

       Principalul motiv de nemulţumire al celor de la Facebook constă în orele suplimentare pe care trebuie să le petreacă la birou (9% dintre angajaţi), în timp ce angajaţii de la Google se plâng de pachetul salarial (7% dintre ei).
          Un inginer de software primeşte în medie un salariu de 8.600 dolari pe lună la Google şi 9.100 dolari la Facebook, potrivit unui raport prezentat de Glassdoor.com.
          Alte motive de nemulţumire ţin de stres şi de echilibrul viaţă profesională-viaţă privată (la Facebook), sau de politicile de personal ale companiei (la Google).
           Ce apreciază cel mai mult şi angajaţii Google şi cei de la Facebook este mâncarea primită la serviciu (29%, respectiv 25%) şi beneficiile date de companie (21%, respectiv 17%).
          Potrivit graficului realizat de Glassdoor.com (vezi ataşat), sunt şi alte diferenţe între Facebook şi Google:
-interviul de angajare este mai dificil la Google decât la Facebook (3,5 grad de dificultate vs. 3,1);
- şeful Google este mai apreciat de către salariaţi decât Mark Zuckerberg (94% vs. 92%);
- pentru prima dată în ultimii ani, gradul general de mulţumire este mai mare la Google decât la Facebook (3,9 vs. 3,7).

Sursa:  REALITATEA.NET

Citește și ,,Cum poți afla dacă prietena te iubește?”:   http://filosofie-si-literatura.blogspot.com/2012/03/cum-poti-afla-daca-prietena-te-iubeste.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu