Faceți căutări pe acest blog

joi, 29 martie 2012

Spațiul și timpul tău de lucru și de odihnă este cunoscut de Google!





citește  și   


Ochiul lui  Google ştie câte ore ai petrecut la muncă sau acasă şi de unde ai accesat calculatorul

Google a prezentat o nouă opţiune pentru utilizatorii săi, numită „Account Activity", unde arată toată activitatea săptămânală a celor care au conturi pe produsele gigantului IT.
Statisticile pot părea chiar îngrijorătoare, deoarece arată că Google poate strânge un număr de informaţii înfiorător de mare despre utilizatorii săi. Astfel, în funcţie de locurile unde a fost înregistrat semnalul GPS-ului persoanelor cu cont Google, serviciul arată oraşele vizitate şi cum şi-a petrecut săptămâna o persoană.
Prin intermediul unui grafic, Google împarte programul între muncă, acasă sau ieşiri în oraş, oferind procente aproape obsesiv-compulsive, scrie „The Daily Mail".

De asemenea, „Account Activity" arată numărul de mail-uri trimise şi primite, cea mai contactată adresă de e-mail, numărul de căutări pe Google Search, cele mai folosite cuvinte şi tipul de căutari (imagini, cuvinte, ştiri).
De ce a luat Google această decizie
Google a trimis un comunicat de presă prin care menţionează că „de astăzi am lansat Account Activity, un nou serviciu din contul Google. Dacă alegeţi această opţiune, în fiecare lună vă vom trimite un link către un raport protejat printr-o parolă care vă va oferi o statistică a uzajului serviciilor noastre".
De asemenea, gigantul căutărilor online speră ca prin acest raport, oamenii să-şi poată proteja mai uşor datele şi să observe mai uşor când au existat logări dubioase. Astfel, dacă raportul arată că au existat accesări din Serbia, de exemplu, dar utilizatorul nu a fost acolo, înseamnă că cineva necunoscut a accesat contul.
Această mişcare a californienilor îi urmează controversatei introduceri de la 1 martie a noilor reguli de intimitate, care au unit toate documentele oficiale ale celor 60 de servicii deţinute într-unul singur. Mai multe ţări europene au fost îngrijorate de faptul că această decizie ar urma să fie o ameninţare la adresa datelor userilor.
sursa: Adevărul. ro  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu