Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 24 martie 2012

Barry Gifford a deascoperit o țară misterioasă și stranie - România!



                 Scriitorul şi scenaristul american Barry Gifford, autorul romanului "Tatăl fantomă", care stă la baza filmului omonim regizat de Lucian Georgescu, a declarat, într-un interviu acordat CBS News, că România este o ţară frumoasă, dar misterioasă şi stranie.




Mai citește : 
http://filosofie-si-literatura.blogspot.com/2012/03/cum-poti-afla-daca-prietena-te-iubeste.html 


Barry Gifford a vorbit în interviul acordat CBS News şi despre modul în care au decurs filmările la "Tatăl fantomă", în România.
"M-am distrat de minune. După ce am fost la filmări de la New York în Franţa, în Italia, am ajuns în România, unde oamenii aceştia au demonstrat că ştiu meserie şi se descurcă atât de bine cu nişte bugete absolut infime. Le pasă atât de mult de ceea ce fac, este ca în vremurile bune ale cinematografiei", a spus Gifford. "Acolo (în România, n.r.) nu folosesc efecte speciale, ci trebuie să facă totul singuri", a adăugat Barry Gifford.El a mai spus că România are toate tipurile de peisaj. "Este o ţară frumoasă, dar misterioasă şi cum să spun... stranie. Te plimbi printre ţigani şi minoritari maghiari, prin tot felul de sate mici, vezi oameni care încă se mai plimbă cu căruţa", a adăugat acesta.
De asemenea, Gifford a spus că a fost impresionat de modul în care Lucian Georgescu a transpus povestea sa într-un film pentru marele ecran.
Scriitorul şi scenaristul american Barry Gifford, cunoscut pentru romanul "Wild at Heart", dar şi pentru scenariile "Lost Highway" (scris împreună cu David Lynch) şi "Perdita Durango", are şi o apariţie specială în filmul "Tatăl fantomă".
"Tatăl fantomă" reprezintă debutul în lungmetraj al lui Lucian Georgescu, este distribuit în România de Transilvania Film şi a avut premiera naţională în data de 2 martie.Filmul spune o dublă poveste de dragoste: pe de o parte, cea dintre profesorul american Robert Traum (Marcel Iureş, într-un rol deopotrivă impresionant şi inedit), reîntors în ţara natală a tatălui şi unchiului său - unul celebru romancier, celalalt gangster din Chicago -, şi Tania (Mihaela Sîrbu, a cărei prestaţie a fost apreciată de Variety drept un "debut formidabil") şi, pe de alta parte, dragostea pentru cinematograful de altă dată, nomad, popular, naiv şi generos.
Omagiu tandru adus unui unei epoci apuse, "Tatăl fantomă" îmbină stilistic cinema-ul postmodern cu cel clasic, graţie si imaginii semnate Liviu Mărghidan şi coloanei sonore originale compuse de Johannes Malfatti, alternată de hituri clasice precum "Breakfast in America" al trupei Supertramp.
Alături de Marcel Iureş şi Mihaela Sîrbu, în film joacă şi Valer Delakeza, Mihai Constantin, Mimi Brănescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu şi Mirela Oprişor.
Filmul "Tatăl Fantomă" va fi prezentat la Gene Siskel Film Center din Chicago, pe 23 şi 24 martie.
Sursa: Mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu