Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 martie 2012

Google Maps este blurat în zece locuri de pe glob


    Cei de la mashable.com au enumerat zece locuri din lume care sunt blurate sau pur şi simplu acoperite cu o bandă albă sau neagră pe Google Maps. Pe listă se află:
1. Palatul regal din Amsterdam (Olanda). Numit şi Palatul Koninklijk, acesta se află pe o întreagă listă de spaţii aparţinând regalităţii olandeze care sunt blurate pe Google Maps. Pe aceeaşi listă găsim grajdurile regale şi o reşedinţă regală numită Huis ten Bosch.

2. Aeroportul Internaţional Niagara. Aeroportul apare ca uns paţiu alb pe Google Maps. Dacă utilizatorul dă zoom, niciun detaliu nu este disponibil.

3. Parcul National Tantauco, din Chile, apare pe Google Maps numai printr-un marker. Rezervaţia naturală găzduieşte numeroase specii pe cale de dispariţie.

4. Barajul Keowee, din Carolina de Sud, apare blurat pe Google Maps. În forma unui brad de Crăciun, barajul deserveşte o centrală folosită de compania Duke Energy.

5. Nu se cunoaşte motivul pentru care acest sit din Rusia apare blurat pe Google Maps. Acest sit este în tundra siberiană, cel mai apropiat oraş fiind Egvekinot (Rusia). Oraşul se află în estul extrem al Rusiei, fiind despărţit de statul american Alaska prin strâmtoarea Bering.

6. Aeroportul Minami Torishima, din Japonia, deserveşte insula cu acelaşi nume. Aeroportul este folosit şi de Forţele de Apărare Marină din Japonia.

7. O zonă din Dugway, Utah, este folosită de armata americană pentru testarea unor arme periculoase. Clădirea Michael Aaf, din această zonă, este ascunsă în spatele unui dreptunghi alb, probabil din motive de securitate.

8. Uzina de căldură şi electricitate a Cornell University, din New York, este blurată pe Google Maps. Uzina este ecologică şi dotată cu echipamente de ultimă generaţie.

9. Un oraş din Irak este "ascuns" de Google Maps.

10. Pe lângă proprietăţi regale şi baze militare din Olanda, pe Google Maps nu pot fi văzute nici rezervoarele de petrol din Vlissingen.
Sursa:  REALITATEA.NET
Citește și http://filosofie-si-literatura.blogspot.com/2012/03/citeste-raspunsul-oficialilor-apple-la.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu