Faceți căutări pe acest blog

duminică, 25 martie 2012

Ford la Craiova - afaceri de un miliard de euro



Mai citește:
 Ford se pregăteşte de afaceri de 1 mld. euro după primul an de producţie al noului B-Max la Craiova
Primul an de producţie al noului B-Max la Craiova ar putea aduce americanilor de la Ford afaceri de 1 mld. euro în acest an, potrivit estimărilor ZF, luând în calcul cele 60.000 de maşini asamblate începând cu luna iunie, dar şi cele 30.000 de motoare Ecoboost produse din aprilie.
Spre comparaţie, Dacia avea afaceri de 570 mil. euro în 2004, iar în 2010 a de păşit însă pragul de 2,7 mld. euro cu o producţie de 341.000 de maşini.
Ford a intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte uzina de la Craiova, urmând a porni în iunie producţia de serie, cu o cadenţă de 500 de maşini pe zi. Primul pas spre producţia de serie va fi făcut de uzina de motoare, care va începe livrarea de motoare Ecoboost în luna aprilie a acestui an. "Producţia de motoare va începe în aprilie cu un singur schimb, după care spre finele anului vom urca la două schimburi, iar de anul viitor la trei pe măsură ce vom majora producţia. Automat vom mai angaja personal la finele acestui an şi nu ne vom opri doar cu cei 500 de acum, recrutaţi pentru demararea producţiei lui B-Max", a spus Jan Gijsen, preşedintele Ford România.
Producţia uzinei va fi exportată către Europa de Vest în principal pe cale maritimă, dar şi pe calea ferată, soluţii preferate şi de Dacia, în lipsa autostrăzilor de pe Coridorul IV. "Până acum am avut discuţii productive cu Guvernul în ceea ce priveşte infrastructura.În Craiova, în faţa uzinei deja a fost aprobată modernizarea drumului, dar şi centura de sud. Noi am dori ca aceste lucruri să se în tâmple mai repede. Sunt convins că în timp, odată ce va creşte producţia, va progresa şi infrastructura", a spus Gijsen.
Sursa : Cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu