Faceți căutări pe acest blog

luni, 19 martie 2012

Compania Apple stă pe un munte de lichidități


            Compania americană Apple a anunţat că va folosi o parte din lichidităţile de aproape 100 de miliarde de dolari pe care le are pentru a plăti dividende şi a răscumpăra acţiuni, scrie BBC News.             
Dividendul va avea o valoare de 2,65 dolari/acţiune şi va fi plătit trimestrial începând cu luna iulie.
Compania va răscumpăra acţiuni proprii în valoare de 10 miliarde de dolari începând din exerciţiul financiar următor, adică din luna septembrie. La finalul anului trecut, Apple a anunţat că are lichidităţi în valoare de 97,6 miliarde de dolari. Este de aşteptat ca din aceşti bani să fie folosiţi 45 de miliarde de dolari în următorii trei ani.
        "Am folosit o parte din lichidităţi pentru a face investiţii importante în afacerile noastre prin creşterea fondurilor puse la dispoziţie pentru cercetare şi dezvoltare, achiziţii, deschiderea de noi magazine, plăţi strategice şi cheltuieli de capital în lanţul nostru de distribuţie", a spus directorul executiv Tim Cook (foto).
              "Veţi mai vedea astfel de lucruri şi pe viitor." "Chiar şi cu aceste cheltuieli vom avea la dispoziţie bani pentru oportunităţi strategice sau pentru a ne derula activitatea normal. Vom lansa un program de răscumpărare de acţiuni şi vom plăti dividende."
Este prima dată după 1995 când Apple plăteşte dividende. 
               Acţiunile gigantului au trecut recent de pragul de 600 de dolari, compania fiind cea mai mare în funcţie de capitalizarea bursieră, cu o valoare de peste 500 de miliarde de dolari. În urmă cu zece ani, acţiunile Apple se tranzacţionau la 10 dolari.
Sursa: ZF Business Hi-tech( autor  Alexandru Matei) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu