Faceți căutări pe acest blog

duminică, 18 martie 2012

Apple deţine 54,7% din piaţa globală de tablete

 



Apple încă se mai află pe primul loc, cu 54,7% din piaţa globală de tablete, însă în scădere de la 61,5% în trimestrul anterior, potrivit playtech. 


Scăderea cifrei de vânzări a fost cauzată de Kindle Fire. Amazon a livrat către utilizatori nu mai puţin de 4,7 milioane de tablete, reuşind să îşi asume 16,8% din piaţă. De unul singur, Amazon a reuşit să mărească procentul tabletelor cu Android de la 32,3% la 44,6%.

Tabletele Apple nu s-au vândut nici pe departe în număr mai mic, ba chiar s-au aflat în creştere cu 4,3 milioane iPad-uri livrate faţă de perioada aferentă trimestrului anterior.


Pur si simplu a crescut numărul tabletelor livrate în general, fenomen previzibil în momentul în care apar noi jucători importanţi pe piaţă.


Aceasta situaţie au avut loc însă trimestrul trecut, înainte de lansarea unui nou iPad, care aduce o ieftinire de 100 de dolari vechiului model. Daca ar fi să ne luăm după statistici, abia în 2015 numărul tabletelor cu Android ar trebui să depăşească numărul iPad-urilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu