Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Acțiunile gigantului Apple au scăzut cu 9% la bursa din București!!



Acţiunile gigantului Apple au scăzut cu 9% de când se tranzacţionează şi la Bucureşti

Acţiunile producătorului de tele­foane mobile şi tablete Apple (AAPL), cea mai mare companie din lume, au scă­zut în ultima săptămână cu 9%, în condiţiile în care investitorii sunt tot mai îngrijoraţi de faptul că grupul nu va reuşi să-şi men­ţină creşterea pu­ternică a rezul­tatelor financiare din ultimii doi ani.  Care  este secretul?
Miercurea trecută, când acţiunile Apple au început să se tranzacţioneze şi pe sistemul alternativ al bursei de la Bu­cureşti, acestea erau cotate la circa 2.060 de lei. Ieri, preţul a scăzut sub 1.900 de lei. Astfel, cine a cumpărat o acţiune Apple în urmă cu o săptămână o putea vinde ieri cu o pierdere de 160 de lei.
Evoluţia preţului la Bucureşti a urmărit evoluţia cotaţiilor de pe bursa americană, unde Apple a scăzut într-o săptămână de la 620 de dolari spre 560 de dolari. În urma acestor corecţii, din capitalizarea Apple s-au evaporat peste 50 de miliarde de dolari, compania fiind evaluată ieri la 525 de miliarde de dolari.
Ieri, Apple era aşteptată să publice rezultatele financiare pe primul tri­mestru (al doilea trimestru fiscal pentru companie). Investitorii se uită cu mare atenţie la evoluţia vânzărilor şi a profitului companiei, dar şi la vânzările de iPhone şi iPad, care sunt produsele care au susţinut creşterea Apple în ultimii doi ani.
În ultimul trimestru al anului trecut, Apple a avut vânzări de 46 mld. dolari şi un profit net de 13 mld. dolari, în con­diţiile în care a vândut peste 37 de milioane de telefoane iPhone.
Rezultatele Apple pe primul tri­mestru din 2012 au fost publicate după închiderea ediţiei.
Sursa:ZF.ro (autor Andrei Chirileasa)  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu