Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Transsexualitatea o modă sau o dilemă sexuală a generației net-ului?!...




Experienţa şi transformările trecerii de la un sex la altul, povestite pe internet de adolescenţi transsexuali

Unii adolescenţi transsexuali aleg să împărtăşească experienţa schimbării de sex pe internet, prin intermediul site-urilor cu conţinut video. Aceştia şi-au făcut canale speciale pe Youtube, unde încarcă filmuleţele în care se destănuie sau se plâng că medicii nu vor să le prescrie medicamentele necesare, scrie Salon. Aceste experiențe  au fost  povestite de  un elev.
Este şi cazul lui Jazmine Khan, un transsexual de 15 ani, care s-a filmat în timp ce se plângea de refuzul medicului de a-i prescrie tratamentul cu estrogen, care să o ajute la transformarea completă. Însă doctorul a amânat începerea tratamentului, iar acest lucru a dărâmat-o pe Jazmine.
"Vreau doar să fiu o fată în adevăratul sens al cuvântului. Vreau să pot începe să fiu eu!", afirmă fata în faţa camerei. Ea va trebui să facă în continuare injecţii cu Lupron, un medicament care opreşte producerea de testosteron, până va putea începe să ia estrogen. Adolescenta de origine canadiană a filmat şi a postat schimbările produse în urma tratamentului cu Lupron.
"Este prea lent procesul de transformare. Vor să se asigure că sunt într-adevăr transsexual? Normal că sunt, altfel cum aş accepta să trec prin toate astea?", afirmă mâhnită Jazmine în înregistrarea video postată pe Youtube. Medicul a refuzat să-i aprobe începerea tratamentului cu hormonul feminin estrogen, până ce procesul de inhibare a pubertăţii nu se va fi încheiat în cazul pacientei.Cazul lui Jazmine nu este unic. Tot mai mulţi tineri şi adolescenţi postează pe Youtube experienţele şi transformările prin care trec, însoţite de demonstraţii video. Aceştia sunt în mare parte minori care încep transformarea încă de la debutul primelor semne ale pubertăţii, care sunt inhibate prin medicamente precum Lupron, după care urmează tratamentul cu hormoni specifici sexului către care se face trecerea.
În cazul fetelor care vor să devină bărbaţi trebuie stopată dezvoltarea ţesutului mamar. Dacă sânii cresc, aceştia vor putea fi înlăturaţi numai prin intervenţie chirurgicală. În cazul băieţilor care vor să devină femei, lupta trebuie dusă cu creşterea bărbii sau cu îngroşarea vocii. Numeroşi tineri care au recurs la aceste metode au postat pe internet demonstraţii video care arată cât de adaptabil este corpul uman.
Nu de puţine ori tinerii se confruntă cu efecte secundare ale tratamentului. Nici senzaţia de arsură a pielii de pe faţă, acneea, creşterea în greutate sau lăsarea testiculelor nu-i împiedică pe transsexuali să renunţe medicamente.
Şi Layne, un transsexual acum în vârstă de 18 ani, care s-a născut fată, s-a confruntat cu probleme atunci când a început transformarea. În cazul ei pubertatea s-a încheiat, iar acum face injecţii cu testosteron. După doar o săptămână de tratament, a simţea că vocea i s-a îngroşat atât de tare încât se simţea răguşit. La trei luni de injecţii cu hormoni s-a ales cu o acnee severă.Layne, într-un videoclip demonstrativ postat pe Youtube, după ce i-au crescut primele fire de păr din barbă
Aceste cazuri nu sunt singulare. Pe Youtube există numeroase canale ale tinerilor transsexuali, care împărtăşesc lumii sau doar celor interesaţi experienţa trecerii de la un sex la altul. Persoanele care aleg să-şi facă schimbarea de sex spun că internetul este un sprijin care îi ajută să atragă atenţia asupra faptului că au nevoie de sprijin.
Sursa : Gândul. ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu