Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 aprilie 2012

Google propune marilor companii auto tehnologii pentru mașini care se conduc singure


Google discuta cu producatorii auto pentru a aduce in showroom masinile care se conduc singure

Google spune ca poarta discutii cu marii producatori auto pentru a aduce pe sosele si in showroom-uri masinile care se conduc singure. Compania a parcurs 400.000 de km cu o flota de zece Toyota Prius echipate cu senzori si camere ce le permit sa se descurce fara sofer, dar spune ca vrea ca in cinci ani aceste masini sa fie la indemana publicului, cautand solutii in acest sens, scrie Detroit News.

Iubirea tehnicii hi-tech este o atracție tot mai  sofisticată pentru ființa umană.             

“Nu vrem sa facem masini. Nu aceasta este intentia noastra”, a explicat Anthony Levandowski, seful proiectului masinilor autonome. El spune insa ca se dicuta cu cativa producatori auto mari pentru a se vedea care e cea mai buna solutie pentru a aduce tehnologia la indemana publicului.
Producatorii auto “inteleg ca se intampla si vor sa aiba un rol important in dezvoltare”, spune oficialul Google, referindu-se la aceste masini autonome. El adauga ca pana la final de deceniu, sau poate chiar in cinci ani, masinile care se conduc singure pot ajunge la vanzare, iar Google este dispusa sa ofere, fie sub licenta tehnologia dezvoltata, fie chiar sa o vanda cu totul.
Levandowski admite ca mai este mult pana cand Google va convinge publicul ca aceste masini autonome sunt sigure si se discuta ce asigurari va trebui sa ofere compania celor care le vor folosi. Rezultatul discutiilor poate duce la un anunt important ce ar putea aparea chiar anul viitor, insa Google nu este singura companie care face cercetari pe subiect, General Motors, Ford  si Continental  fiind printre grupurile mari care vad un viitor in acest tip de masini.
Google a facut circa 400.000 km cu flota sa de masini autonome si comunica mult pe subiect, insa ramane de vazut daca aparatura si soft-ul furnizat de Google vor fi atractive pentru companiile auto sau acestea vor opta pentru dezvoltarea in-house a acestor masini.
Google a comunicat masiv pe subiect fiind constienta ca este unul atragator ca idee, iar ca exemplu in martie  un nevăzător a facut singur in masina un test interesant, fiind plimbat prin mai multe locuri din oras.
Seful de proiect a precizat ca Google va putea dezactiva de la distanta sistemul care permite masinii sa se conduca singura, astfel incat, daca apar probleme la el, sa poata prelua controlul soferul. “Vom putea controla unde si cand functioneaza” a precizat Levandowski.
Sursa:o-100. ro  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu