Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 aprilie 2012

De unde cumpără hardware - Google, Amazon, Microsoft, Facebook


Citește și

DE CE GOOGLE, AMAZON, MICROSOFT SI FACEBOOK NU CUMPARA HARDWARE DIN SUA?


Chiar daca asocierea poate parea putin dubioasa, deoarece rareori se intampla ca cei patru giganti din domeniu IT sa aiba ceva in comun, se pare ca cineva a gasit acel ceva.
Este vorba de cei de la Wired, care au studiat un pic problema achizitiei de echipamente de retelistica de catre cei mai importanti clienti din acest domeniu si au ajuns la o concluzie, zic eu, deloc surprinzatoare. In loc sa achizitioneze switch-uri si routere de la Cisco, HP, Juniper sau altii, fiecare dintre companiile mentionate mai sus prefera China ca furnizor.
Cu ajutorul unui anume J.R. Rivers, care pana nu de mult se ocupa cu crearea de echipamente de retelistica la Google, atat Microsoft, cat si Amazon, Facebook sau Google achizitioneaza echipamente din China si Taiwan.
Avand in vedere ca vorbim de zeci de mii de switch-uri provenite direct din fabrica, efectele, pe langa profitul semnficativ pentru chinezi, sunt devastatoare pentru producatori precum Cisco, care castiga aproape exclusiv din segmentul corporate. Google, de exemplu, a ajuns la asa un nivel cu eficientizarea costurilor, incat isi face propriul design la switch-uri si plateste firmele asiatice pentru a produce produsele gandite in-house. Acest sistem este destul de usor de urmat, iar companii mai mici vor incerca sa mearga pe urmele Google, insa cel putin momentan procedura se rezuma la jucatorii importanti.
Dupa cum a zis intr-un interviu Howard Wu, de la servciul de cloud computing Joyent, “E ca atunci cand cumperi canapele. Daca vrei o canapea, te duci la un magazin de mobila. Daca vrei 10.000 de canapele, te duci direct la fabrica.”
sursa: playtech.ro  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu