Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 aprilie 2012

Valoarea acțiunilor Apple - 1.001 dolari


citește și 

Burse: "Febra Apple" va creşte valoarea acţiunilor companiei la 1.001 dolari

Acțiunile Apple Inc., cea mai valoroasă companie din lume, vor crește la 1.001 dolari în următoarele 12 luni, stimulate de creșterea vânzărilor în China și de introducerea unui nou tip de televizor, conform estimărilor Topeka Capital Markets.

Noua țintă anunțată de Brian White, analist la Topeka, reprezintă o creștere de 62% față de prețul curent, cea mai mare dintre toate previziunile urmărite de agenția de știri Bloomberg. Câștigurile vor fi stimulate de cererea enormă pentru următorul tip de iPhone precum și de continua expansiune pe piața chinezească și de televiziune, a declarat acesta.

„Febra Apple se răspândește cu viteza vântului pe întreg globul”, se arată în raportul lui White, raport care recomandă cumpărarea acțiunilor Apple. Acestea vor atinge valoarea de 1.001 dolari prin introducerea unui nou televizor precum și a unui noi tip de iPhone care va funcționa în rețele wireless rapide, a declarat acesta. China Mobile Ltd, cea mai importantă rețea wireless din China, va oferi servicii iPhone în decursul acestui an, fapt care va atrage milioane de clienți, a adăugat acesta, citat de Bloomberg.

Moștenirea lui Steve Jobs

Un alt motiv pentru creșterea puternică a valorii acțiunilor este reprezentat de tranziția lină care a urmat decesului co-fondatorului companiei, Steve Jobs. Acțiunile au câștigat peste 60% de la moartea acestuia, iar meritul principal este al lui Tim Cook, noul director executiv al companiei.

„Sănătatea lui Jobs ridica îngrijorări foarte serioase care afectau negativ acțiunile”, a declarat White în cadrul unui interviu. „Acum am văzut că Tim Cook face o treabă bună”.

O mie de miliarde?

Apple ar putea deveni prima companie care să înregistreze venituri de 1.000 de miliarde de dolari, o țintă care ar putea fi atinsă în următorii zece ani, a declarat White în cadrul interviului acordat Bloomberg. Apple a avut vânzări de 108,2 miliarde de dolari în ultimul an fiscal încheiat în septembrie 2011.

Numai în acest an acțiunile Apple au crescut cu 53%, stimulate de creșterea veniturilor de pe urma vânzărilor iPhone și introducerea unui nou iPad, luna trecută. Ieri, pe Wall Street, acțiunile Apple au crescut cu 3,2% la 618,63 dolari. Valoarea pe piață a companiei este de 576,8 miliarde de dolari, cu mult peste fosta cea mai valoroasă companie, Exxon Mobil Corp. evaluată la „doar” 410,4 miliarde de dolari.
sursa: Adevărul . ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu