Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 4 aprilie 2012

Motorola acuzată de Microsoft și Apple de tarife incorecte


             Autorităţile antitrust din Europa au deschis marţi două investigaţii împotriva Motorola Mobility, după ce Microsoft şi Apple au acuzat compania că le-a impus tarife incorecte pentru utilizarea patentelor pe care le deţine, transmite Reuters,   Despre   frumusețea  conflictelor  vorbește  Mediafax.             
       "Comisia va ancheta în principal dacă prin căutarea şi impunerea de interdicţii vizând produse importante ale Apple şi Microsoft, precum iPhone, iPad, Windows şi Xbox, pe baza unor patente pe care le-a declarat esenţiale pentru fabricarea produselor ce respectă standardele", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.
             În cazul patentelor necesare pentru respectarea standardelor la nivelul unei anumite industrii, anumite organizaţii pot cere unui membru să acorde licenţe pentru patentele "esenţiale" în condiţii corecte şi fără discriminare, astfel încât să asigure accesul la o tehnologie standard pentru companii care s-ar putea afla în concurenţă, potrivit AFP.
             Motorola şi-a luat astfel de angajamente în faţa unor organisme de stabilire a standardelor în privinţa sistemelor de telecomunicaţii mobile, dar mai ales pentru tehnologie wireless 2G şi 3G.
Comisia va încerca să determine dacă Motorola se face vinovată de abuz de poziţie dominantă pe piaţă.
Executivul european a deschis la sfârşitul lunii ianuarie o investigaţie similară împotriva Samsung, pentru a analiza dacă grupul sud-coreean a abuzat de patentele pe care le deţine pentru a perturba concurenţa pe piaţa europeană a dispozitivelor mobile, mai ales tablete.

sursa: REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu