Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 aprilie 2012

Video: Apple și Nokia - reacții față de clienți.






Cum ar trebui să se comporte Apple  față de clienți?  Apple  ar trebui să ia lecții de la Nokia!  

Si nicidecum cu un mesaj sec ”nu țineți telefonul cum trebuie”. Clienții  fideli și oamenii societății  de consum  nu iartă.   
 Nokia a dat ieri o lecție de cum trebuie să reacționeze o companie vizavi de clienții săi atunci când unele dintre produsele pe care le vine au probleme.
Anumite modele din seria Nokia Lumia 900 lansată săptămâna trecută în SUA și vândută prin AT&T au probleme de conectare la internet și se pare că e vorba despre un bug software. Imediat după ce utilizatorii au început să aibă probleme de conectare la internet pe modelele LTE și 3G.


Problemele semnalate de clienți vizează pierderea posibilității de conectare la internet după o repornire. E interesant că nu toate aparatele se comportă la fel – au apărut speculații că modelele produse în Mexic prezintă problema. Rezolvarea apare dacă aparatul este resetat complet sau dacă este scos microSIM-ul, repornit aparatul fără microSIM, inchis din nou și repornit cu microSIM-ul introdus.
Nokia USA a răspuns rapid la sesizare și a confirmat existența problemei, promițând un update rapid, disponibil cu 16 aprilie pentru cei ce nu vor să schimbe telefonul cu unul ce nu are problema respectivă.
”După ce produsul nostru fanion a început să fie vândut am identificat o problemă software. Pe scurt, e vorba despre o problemă de management al memoriei care în anumite situații poate duce la pierderea conectivității la internet. Problema este legată de software și nu e generată de elemente hardware sau de rețeaua de telefonie. Ca o acțiune proactivă și prudentă am decis să luăm măsuri imediate. Am identificat problema și am găsit o soluție.
Cei care care au deja un Nokia Lumia 900 cu probleme pot să îl schimbe la un magazin AT&T sau pot să aștepte un update software ce va veni pe 16 aprilie.”
Vă amintiți ce a făcut Apple când s-a semnalat problema cu antena din iPhone 4? În loc să accepte problema a susținut că este vina utilizatorilor. Știți care e ironia sorții?
Cu puțin înainte de lansarea Nokia Lumia 900 în SUA Nokia  a dat drumul la un proiect numit betatestingsmartphone în care face puțin mișto de Apple:zic cei de la Nokia. Se mai poate spune ceva?


Apple 0. Nokia 1.
Până la urmă și Apple a recunoscut problema după ce s-a ales cu procese și a oferit utilizatorilor nemulțumiți o husă de iPhone care să îi ajute să scape de problemă. Husa costă 29 US.
Cu toate astea, Apple are în conturi 100 miliarde USD in cash :). Nokia are probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu