Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 aprilie 2012

Până la ce cotă vor crește acțiunile Apple?!



Rezultatele Apple peste orice aşteptări au readus optimismul pe Wall Street. Acţiunile celei mai valoroase companii din lume au deschis în creştere cu 10% şi au tras după ele şi indicele Nasdaq-100 şi indicele S&P 500. Se poate spune că Apple a decis direcţia Wall Street de una singură.  O  companie ca o  alteță regală
Profitul trimestrial al Apple aproape că s-a dublat, pe fondul creşterii spectaculoase a vânzărilor de iPhone. Ieri, acţiunile Apple au continuat declinul din ultimele două săptămâni, scăzând cu 2% în aşteptarea unor rezultate dezamăgitoare.

Deschiderea de azi de pe Wall Street a marcat o creştere cu 10% a acţiunilor Apple, cea mai mare din acest an, până la nivelul de 615,40 dolari, trăgând astfel şi indicele Nasdaq compozit cu 2% mai sus. Această revenire impresionantă ar putea aduce compania din nou la capitalizarea-record atinsă la începutul lunii, de peste 600 miliarde dolari.

Datorită mărimii sale considerabile, Apple a ajuns să aibă o pondere de 18% din indicele Nasdaq compozit şi de 4% în indicele S&P 500. Tot în deschidere, S&P avansa cu 1,25%, iar Dow Jones, care nu include Apple, creştea cu 0,74%.

A fost din nou un trimestru uimitor din partea Apple, ceea ce a făcut să conducă piaţa pe creştere de una singură”, a declarat un manager de investiţii din New York, potrivit Reuters.

De asemenea, perioada de raportare a câştigurilor a adus rezultate mai puternice decât estimările. Un număr de 153 de companii din S&P 500 au raportat rezultate care au bătut de 3-4 ori estimările pieţei, potrivit Thomson Reuters.

“A trecut foarte mult timp de când nu am mai văzut o situaţie în care rezultatele unei singure companii să fie atât de semnificative pentru piaţă”, a spus preşedintele unei firme de investiţii, referindu-se la câştigurile Apple.

“Faptul că nu au fost o surpriză negativă aşa cum se temeau mulţi reprezintă o mare uşurare pentru piaţă şi ar putea întradevăr să genereze acel impuls pentru a reveni la precedentele maxime”, a conchis acesta.
Sursa: Capital. ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu