Faceți căutări pe acest blog

luni, 9 aprilie 2012

Microsoft cumpără masiv acțiuni AOL



Microsoft cumpără sute de patente de la AOL, pentru un miliard de dolari. Acţiunile AOL au crescut cu 42% după anunţul privind vânzarea


AOL  se află printre companiile globale furnizoare de servicii pentru internet  deținută de concernul Time Warner. Sediul companiei se află la New York     


 Compania americană de servicii de internet AOL va vinde grupului IT Microsoft peste 800 de patente şi aplicaţii pentru patente printr-o tranzacţie de 1,06 miliarde de dolari. Înţelegerea include şi acordarea unor licenţe neexclusive Microsoft pentru patentele pe care AOL le va păstra, au anunţat cele două părţi. Compania va rămâne după tranzacţie cu circa 300 de patente şi aplicaţii pentru patente.
Acţiunile AOL au crescut luni pe bursa din Statele Unite cu 42% după ce compania americană de servicii de internet a anunţat un acord pentru vânzarea către Microsoft a peste 800 de patente şi aplicaţii pentru patente într-o tranzacţie de 1,06 miliarde de dolari.
Acţiunile AOL au urcat cu până la 35% în deschiderea şedinţei, potrivit CNN.
În timp ce acţiunile AOL au urcat se aflau în urcare cu 42% la aproximtiv o oră după deschidere, cotaţia Microsot pierdea 1,1%.

Înţelegerea include şi acordarea unor licenţe neexclusive Microsoft pentru patentele pe care AOL le va păstra, au anunţat cele două părţi. Compania va rămâne după tranzacţie cu circa 300 de patente şi aplicaţii pentru patente.
Decizia AOL vine la presiunea acţionarilor pentru schimbări strategice în privinţa declinului veniturilor.
Marile companii din sectorul IT au încercat în ultimii ani să acumuleze patente, acestea fiind folosite pentru procese împotriva concurenţei sau pentru protecţia propriilor afaceri.
Tranzacţia AOL-Microsoft este ultima dintr-o serie mai lungă.
Apple şi Microsoft s-au numărat printre companiile care au cumpărat patente de la compania Nortel, aflată în fliment, pentru 4,5 miliarde de dolari.
De asemenea, Google a preluat Motorola Mobility şi portofoliul de 17.000 de patente al companiei pentru 12,5 miliarde de dolari.
Sursa Mediafax.ro  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu