Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 aprilie 2012

Google - procesul care îl poate distruge pe gigant




citește și
 Investitorul şi scriitorul american James Altucher scrie un editorial, citat de Business Insider, în care susţine că un nou proces de încălcare a patentelor în care ar fi implicat Google ar distruge gigantul IT.
În articolul intitulat "De ce Google ar putea ajunge să valoreze 0 dolari", Altucher spune că, în anii '90, un cercetător de la Universitatea Carnegie Mellon din SUA a creat şi brevetat tehnologia folosită la dezvoltarea motorului de căutare Lycos.
Printre elementele incluse în patent se numără un algoritm prin care se poate determina ce reclame sunt cele mai relevante pentru anumite căutări ale utilizatorilor.
Mai târziu, o companie numită Overture a încercat să înregistreze anumite patente pentru motorul său de căutare. Unele au fost acceptate, dar altele au fost refuzate, pe motiv că Lycos le înregistrase deja.
Ulterior, Yahoo a cumpărat Overture şi a dat în judecată Google, pentru că ar fi încălcat anumite patente.
Procesul ar putea fi unul de 67 de miliarde de dolari
Între timp, Lycos a pierdut tot mai mult teren, dar încă mai există, "într-o formă sau alta", susţine Altucher. Mai exact, cercetătorul care a pus bazele Lycos - şi care acum nu mai lucrează acolo - şi-a răscumpărat propriile patente şi vrea să înfiinţeze un nou motor de căutare, prin asocierea cu firma Vringo.
Cercetătorul, bun prieten cu editorialistul James Altucher, a studiat patentele înregistrate de Google şi spune că, dacă îi va da în judecată, va fi un "caz solid", existând şanse ca gigantul IT să piardă.
Altucher spune că Google a obţinut, în ultimii zece ani, venituri de 67 de miliarde de dolari din căutări. Din acest motiv, editorialistul a cumpărat şi el câteva acţiuni la Vringo, în caz că această companie va câştiga procesul cu gigantul IT.
Business Insider susţine că de obicei procesele legate de patente nu au o bază solidă, dar că în acest caz, dacă Altucher are dreptate, Google ar putea să ofere "bani frumoşi" companiei Vringo.
Sursa: Gândul. info    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu