Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Cum poate întârzia Facebook listarea la bursă?!



FACEBOOK,  MICROSOFT şi INSTAGRAM ar putea întârzia listarea Facebook la bursă

FACEBOOK a anunţat recent că va prelua, pentru un miliard de dolari, compania care dezvoltă aplicaţia pentru smartphone-uri Instagram, prin care utilizatorul poate modifica fotografii şi le poate publica pe reţelele de socializare.
FACEBOOK a anunţat că va plăti 550 milioane de dolari pentru a prelua de la Microsoft drepturile de proprietate intelectuală asupra câtorva sute de brevete.
Contractele aferente acestor tranzacţii au fost semnate cu câteva săptămâni înainte ca Facebook să intre în etapele finale ale ofertei publice iniţaile, care va fi probabil cea mai mare tranzacţie de acest tip efectuată vreodată în industria IT.
FACEBOOK vrea să atragă aproximativ 5 miliarde de dolari prin oferta publică iniţială, iar valoarea de piaţă estimată pentru companie la listare ar putea ajunge la 100 miliarde de dolari.
Compania a stabilit ca termen pentru efectuarea ofertei luna mai, precizând ca termene lansarea roadshow-ului pe 7 mai şi debutul la tranzacţionare undeva în săptămâna 14-18 mai.
O sursă apropiată situaţiei a afirmat că investitorii ar putea fi nevoiţi să aştepte o săptămână în plus, deoarece Facebook trebuie să discute impactul achiziţiilor recente cu SEC, comisia pentru valori mobiliare din SUA, transmite Reuters.
FACEBOOK a raportat maţi venituri în scădere în primul trimestru faţă de nivelul din ultimele trei luni ale anului trecut, o premieră pentru companie, potrivit căreia declinul a fost cauzat de trendurile sezoniere ale pieţei de publicitate.
Scăderea veniturilor pune sub semnul întrebării capacitatea companiei de a menţine creşterea explozivă din ultimii ani.
Potrivit CNBC, roadshow-ul ar putea începe acum în săptămâna 14-18 mai, astfel că listarea companiei la bursă ar putea fi întârziată până în iunie.
 Sursa: Gândul 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu