Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 aprilie 2012

Compania Apple va ajunge la aproape 1000 miliarde de dolari în următoarele 12 luni





Citește și 


Valoarea de piaţă a companiei americane Apple va ajunge la 934 miliarde de dolari în următoarele 12 luni, cu peste 60 la sută mai mult faţă de nivelul actual. În condiţiile în care PIB-ul României este cifrat undeva la 120 de miliarde de dolari, se poate spune că valoarea de piaţă a gigantului înfiinţat de regretatul Steve Jobs este echivalentă cu de aproape opt ori PIB-ul autohton! 

Creşterea va fi generată de extinderea Apple în China şi de lansarea produselor TV, conform Digi24.

Analistul Brian White de la Topeka Capital Markets estimează că preţul acţiunilor va creşte în următoarele 12 luni, ajungând la 1.001 dolari

Acţiunile companiei au crescut de la începutul acestui an cu 53%, depăşind în martie pentru prima dată pragul de 600 de dolari. Titlurile au închis luni la New York la 618,63 dolari, în urcare cu 3,2%.

La acest preţ, valoarea de piaţă a Apple este de 576,8 miliarde de dolari, cu mult peste cea a grupului petrolier Exxon Mobil, a doua mare companie din lume, de 410,4 miliarde de dolari.

White anticipează că China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă din China, va introduce în acest an în ofertă iPhone-ul, deschizând o nouă piaţă pentru Apple, cu milioane, dacă nu chiar zeci de milioane de potenţiali clienţi. Analistul consideră că managementul Apple ar trebui să stabilească drept obiectiv atingerea unor venituri de 1.000 miliarde de dolari pe an, cu şanse de reuşită în următorii zece ani.
Sursa : Jurnal. ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu