Faceți căutări pe acest blog

marți, 10 aprilie 2012

Până au ajuns, la bursa de la București, acțiunile Apple au crescut cu 55%



Acţiunile Apple au crescut cu 55% până să vină la Bucureşti


Bursele americane au început anul în forţă, topul creşterilor fiind condus de ac­ţiunile Apple şi de cele ale Bank of Ame­rica cu randamente de peste 50%. Vede­te­le începutului de an din SUA vor fi adu­se în scurt timp la tranzacţionare pe ATS-ul bursei din Bucureşti.Cea mai mare  companie a lumii, Apple , crește vertiginos.  
Investitorii români cu bani pe bur­se­le americane au avut suficiente motive de satisfacţie că "au traversat" Oceanul pen­tru a face profit dacă au fost suficient de inspiraţi să aibă în portofoliu acţiunile Apple, producătorul popu­laru­lui iPhone, care au cres­cut cu 55% de la în­ce­putul anului, sau ac­ţiuni Bank of America care au urcat cu 61%. Pe bursa de la Bucu­reşti acţiunile Pe­trom au urcat cu 40%, acesta fiind cel mai mare randa­ment adus de o com­panie lichidă. In­di­cele BET, al celor mai mari companii listate la Bucureşti, a crescut cu 25% de la începutul anului.
Performanţe mai modeste au avut acţiunile Google, care au scăzut cu 2% de la începutul anului. Pe de altă parte, acţiunile Intel au crescut cu 14%, iar titlurile Microsoft s-au apreciat cu 20%.
Bursele americane NASDAQ şi NYSE, unde sunt listaţi giganţii Apple, Google sau Microsoft, sunt accesibile in­ves­titorilor români fie direct prin inter­mediul platformelor de tranzacţionare, fie indirect prin intermediul unor instru­mente financiare derivate precum Con­tractele pentru Diferenţă sau CFD-uri, care, permit investitorilor să ia parte la evoluţia acţiunilor fără a le deţine efec­tiv. Printre firmele de brokeraj care oferă CFD-uri pe acţiuni americane se numără X-Trade Brokers şi Tradeville.
Brokerii de la Tradeville urmează să aducă la tranzacţionare pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucureşti acţiunile Apple, Bank of America, Intel, Coca Cola, Visa, JP Morgan Chase, Micro­soft, Google, McDonald's şi Merck. Astfel românii vor pu­tea să in­vestească în lei în acţiunile ame­ricane, însă randamentul adus de aceste ac­ţiuni va continua să fie influenţat de cursul de schimb, o apreciere a leului în raport cu do­larul afectând negativ câştigul, în timp ce o depreciere a leului ar duce la o creştere a randamentului.
Acţiunile Apple şi Micro­soft vor intra la tranzacţio­na­re la Bucureşti după un raliu puternic şi rămâne de văzut în ce măsură vor reuşi să performeze la fel de bine ca în primele trei luni ale anului. Unii ana­lişti se aşteaptă ca acţiu­nile Apple să spargă pragul de 1.000 de dolari de la 633 de dolari cât costă în prezent, în timp ce alţii nu exclud posibilitatea unei corecţii negative.
"Este remarcabilă forţa ascensiunii care a dus preţul acţiunii Apple la noi maxime istorice în 9 dintre ultimele 13 săptămâni. Succesul noului iPad a mărit aşteptările pentru profitul anului în curs, iar investitorii au salutat cu entuziasm ofe­rirea de dividende din rezerva imen­să, de peste 100 mld. dolari, a com­paniei. Evaluată la peste 590 mld. dolari, Apple riscă să devină însă o «tranzacţie aglomerată», în care aştep­tările pentru o capitalizare a companiei de un trilion de dolari par a fi sub influenţa unei euforii ex­cesive", a spus Claudiu Cazacu, ana­list-şef al sucursalei din România a X-Trade Brokers.
Sursa: ZF.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu