Faceți căutări pe acest blog

duminică, 15 aprilie 2012

Vrei să te angajezi la Google? Citește testul!



Vrei să lucrezi la Google? Iată testul de care este aproape imposibil să treci!
Google este una dintre companiile la care multi dintre angajati viseaza sa ajunga, avantajele fiind multiple: salariile foarte bune, birourile care arata similar unui loc de joaca din gradinite, iar proiectele sunt extrem de interesante.

Cum să treceţi testul?

Pentru a ajunge sa lucrezi la Google, una dintre cele mai mari companii IT din lume nu este obligatoriu sa ai un bagaj de cunostinte solide ci mai degraba sa fii de o inteligenta sclipitoare pentru a face fata cu brio intrebarilor angajatorului.
Procesul de recrutare este unul dificil. Cei de la Google sunt renumiti pentru intrebarile incuietoare pe care le adreseaza candidatilor. Va prezentam o lista a celor mai recente intrebari, data publicitatii de revista britanica Wired.
1. Esti micsorat pana ai inaltimea unei monede si aruncat intr-un blender. Masa ta e micsorata pentru ca densitatea sa fie aceeasi. Lamele incep sa se roteasca in 60 secunde. Ce faci?
2. Avem o problema de latenta in Africa de Sud. Diagnosticheaz-o.
3. Fa un plan de evacuare pentru San Francisco.
4. Folosind o clepsidra de 4 minute si o alta de 7 minute, masoara exact 9 minute.
5. Imagineaza-ti o tara in care toti parintii vor sa aiba baiat. Fiecare familie face copii pana cand apare un baiat. Apoi sotii se opresc. Care este proportia baietilor si fetelor in aceasta tara?
6. Foloseste un limbaj de programare ca sa descrii o gaina.
7. Care este cea mai frumoasa ecuatie pe care ai vazut-o pana acum?
8. Vrei sa te asiguri ca Bob are numarul tau de telefon. Nu poti sa-l intrebi pe el direct. In loc de asta, trebuie sa ii scrii un mesaj pe o bucata de hartie si sa i-l dai lui Eve, care va fi intermediar. Eve ii va da mesajul lui Bob, iar el ii va da o foaie de hartie lui Eve, pe care aceasta ti-o va da tie. Nu vrei ca Eve sa stie numarul tau de telefon. Ce il intrebi pe Bob?
9. Un om si-a impins masina intr-un hotel si si-a pierdut averea. Ce s-a intamplat?
10. Daca ai avea o stiva de monede care sa fie de inaltimea Empire State Building ai reusi sa le pui pe toate intr-o camera?
11. Cati bani ai cere ca sa stergi toate geamurile din Seattle?
12. De cata hartie igienica ar fi nevoie pentru a acoperi un intreg stat?
13. Cum gasesti cea mai apropiata pereche de stele de pe cer?
14. Poti inota mai repede in apa sau in sirop?
15. E dificil sa iti amintesti ceva ce ai citit, mai ales daca trec mai multi ani. Cum vezi problema asta?
16. Esti intr-o masina cu un balon de heliu legat de podea. Geamurile sunt inchise. Cand apesi acceleratia, ce se intampla cu balonul? Se misca in fata, in spate sau ramane pe loc?
17. Ai de ales intre doua variante. Prima: ti se da o minge de baschet si ai o sansa sa o scufunzi in apa, pentru 1000 de lire sterline. Doi, trebuie sa reusesti asta de doua ori din trei incercari, tot pentru 1000 lire sterline. Ce alegi?
18. Ai “n” companii si vrei sa le unesti intr-o mare companie. Cate metode diferite sunt de a face asta?
19. Detii un ceas analogic cu 3 indicatoare. De cate ori pe zi cele 3 indicatoare se suprapun?
20. Lucrezi intr-o cladire de 100 etaje si primesti doua oua identice. Trebuie sa determini cel mai inalt etaj de la care un ou cade fara sa se sparga. Ai dreptul sa spargi ambele oua. De cate aruncari ai nevoie?
articol preluat de pe: wall-street.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu