Opiniile mele: Insomniile se constituie drept primele semne și primii pași spre depresiile severe. Consumul de barbiturice, în scopul inducerii somnuluii, accentuează depresia. Viața mondenă are tarele ei: un cortegiu de anxietăți și angoase existențiale ce provoacă minții distorsiuni asupra percepției realității. Singura șansă de salvare este evadarea, fuga în natură, eliberarea de stres , de anxietăți și angoase, alături de o persoană iubitoare. Dar unde să găsești acea persoană onestă și sincer îndrgostită care să-și asume rolul ingrant de soră de caritate?! E greu de aflat într-o societate a egoismului și egolatrismului. Singurătatea accentuează stările de depresie - absența celuilalt o simți ca o crudă și cruntă fatalitate, în momentele când ai nevoie de o asistentă medicală care să-ți facă un ceai și să te conjure cu dragoste de mamă grijulie , atunci când, spre exemplu, ai răcit.
Evadarea unui personaj monden, cum este Cătălin Botezatu, înseamnă uitarea acestuia de către o societate deloc altruistă, mereu avidă de noutăți mondene și plăceri tot mai sofisticate. Mondenitatea se plătește cel mai adesea cu ruinarea sănătății. Cătălin Botezatu va mai străluci o vreme... în viața mondenă a societății românești, până când depresia va deveni atotstăpînitoare. (Vasile Anton)
Cătălin Botezatu munceşte foarte mult, chiar şi câte 16 ore pe zi, însă atunci când pune capul pe pernă abia dacă se poate odihni. Celebrul designer ne-a mărturisit că suferă de mai bine de 8 ani de insomnie şi trebuie să ia pastile pentru a adormi.
Viaţa agitată şi stresantă pe care o duce a reuşit să-i tulbure somnul lui Cătălin Botezatu, care a fost diagnosticat de medici cu insomnie. Fără somnifere, cunoscutul designer abia dacă reuşeşte să doarmă câte două-trei ore şi se trezeşte chiaun: “Nu pot dormi fără somnifere. Am ajuns să fiu dependent de ele. Iau Frontil, pentru că e mai uşor... şi nu doresc să apelez la ceva mai puternic. Am multe de făcut... Sunt foarte stresat şi agitat. Adorm foarte greu... Nu reuşesc să adorm mai devreme de ora două sau trei dimineaţa, iar mai mult de 5-6 ore pe noapte nu pot sta în pat, chiar dacă iau pilule!”, ne-a mărturisit Cătălin Botezatu.
S-a întâmplat adesea să plece în vacanţe, peste hotare, fără cutia cu medicamente şi nu s-a putut odihni absolut deloc, chiar dacă era obosit mort: “Cred că funcţiona autosugestia, ştiam că nu pot dormi pentru că nu aveam pastilele la mine. Mă chinuiam să adorm, dar nu reuşeam”, ne-a mai spus Botezatu.
Când era la «Dansez pentru tine», lua calmante «la greu»
Somniferele nu sunt singurele pastile la care Cătălin Botezatu a apelat ca să-şi facă viața mai uşoară. În primăvara anului 2010, când a participat la show-ul “Dansez pentru tine”, de la PRO TV, a luat calmante “la greu”, pentru că s-a accidentat de mai multe ori în timpul antrenamentelor. “Am făcut injecții şi infiltrații şi am mâncat calmante pe pâine”, mărturisea designerul atunci, pentru Libertatea.
Designerul suferă şi de singurătate: «Mi-a fost rău şi nu a avut cine să-mi dea un ceai»
Cătălin Botezatu iubeşte libertatea, însă există, pe lângă avantaje, şi un revers al medaliei. Luna trecută, el a zăcut în pat cu temperatură foarte mare şi atunci şi-a dat seama ce înseamnă să nu fie, la greu, cineva lângă el: “Zăceam în pat, se învârtea casa cu mine, aveam ameţeli şi dureri de cap, ardea carnea pe mine. Atunci aş fi avut nevoie de cineva să îmi facă un ceai sau să mă susţină moral, dar n-a avut cine”, ne-a mai
Medicul avertizează: «Abuzul de somnifere duce la tulburări psihice!»
Dr. Laurențiu Luca îl sfătuieşte pe Bote să renunțe la somnifere, ca să nu aibă probleme mai grave de sănătate: “Consumul excesiv de somnifere nu face bine deloc! Se ştie că dau dependență şi că scapi greu de ele. În plus, în timp, pot provoca surmenaj, tulburări psihice majore, sindrom anxios şi chiar depresie profundă. Îi recomand lui Cătălin să se lase treptat de pastile şi să le înlocuiască cu tratamente naturiste - ceaiuri, extract de levănțică, chiar lapte cald, înainte de culcare. Pentru a putea dormi, Cătălin Botezatu trebuie să scape de stres, să facă plimbări seara şi să evite să bea cafea.”
Sursa: Libertatea.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu