Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 aprilie 2012

Apple este cu zece ani în urma Microsoft în privința sistemelor de securitate!


KASPERSKY: APPLE E CU 10 ANI IN URMA MICROSOFT LA SECURITATE


Asta o sa doara: desi intelepciunea populara este ca Mac-urile sunt mult mai sigure fata de WindowsEugene Kaspersky – directorul firmei de securitate cu acelasi nume – spune ca realitatea e fix pe dos.
“Cred ca Apple e cu 10 ani in urma Microsoft in termeni de securitate”, a spus Kaspersky. Dar asta e doar inceputul. El a adaugat ca a fost mereu posibil sa scrii malware pe Mac dar abia acum criminalii cibernetici au descoperit ca e o zona interesanta. Desigur, asta se intampla dupa ce Apple a inregistrat cresteri continue ale livrarilor de iMac sau MacBook, numarul acestora ajungand sa fie acum de ordinul zecilor de milioane in lume.  
Cine are dreptate cu privire la   calul troian? 
Spre exemplu, malware-ul Flashback a infectat recent circa 650.000 de Mac-uri iar un raport al Sophos  arata ca 20% din Mac-uri sunt infectate cu malware de Windows si doar 2,7% poarta malware specific pentru OS X. “Bun venit in lumea Microsoft, Mac. E plin de malware”, spune el.
Sistemele sau programele Microsoft sunt gaura de securitate si magnet de virusi, problema Apple este ca acum hackerii incep sa ii dea o mai mare atentie. Tineti minte ca acum multi ani  Microsoft a cumpărat antivirusul GeCad  ransformat ulterior in Microsoft Security Essentials. Apple, in schimb, a reactionat fix ca producatorii de telefoane Android: nefiind obisnuita sa repare gaurile de securitate din propriile softuri sau sisteme de operare, si-a lasat utilizatorii sa infrunte problema de capul lor sau s-a urnit cu greu. In acelasi mod, producatorii de gadgeturi Android se vad doar ca niste companii hardware si cu greu se misca sa furnizeze propriilor clienti ultimele update-uri pentru sistemul de operare Android.
Sursa : Renne: Revistă online ( autor Daniel Ionescu)  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu