Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 aprilie 2012

În câteva zile Google va revoluționa internetul


In cateva zile va fi implementat un nou algorim in prioritizarea rezultatelor la cautarile pe Google pentru a penaliza companiile care au adoptat algoritmi de supra-optimizare. Cu alte cuvinte, in sfarsit vor fi favorizate website-urile cu continut de calitate care nu sunt neaparat foarte bine optimizate pentru “a aparea sus in Google”. Lupii  tineri nu vor putea evita sancțiunile Google.                                           
Intr-un post publicat in aceste zile pe blogul  Google  , a fost anuntata o schimbare majora in algoritmul folosit de companie. Scopul este, dupa cum spuneam, de a pedepsi companiile care neglijeaza setul de reguli referitoare la conținutul online de calitate. In acelasi timp, vor fi avantajate acele site-uri cu continut de interes pentru utilizatori.
Web spam de evitat
Schimbarea va fi activa incepand cu urmatoarele zile si, daca totul merge cum trebuie, va scoate dintre primele rezultate acele pagini care nu sunt relevante pentru utilizatori, dar care prin artificii de tip SEO ar fi ajuns primele in lista. Respectivele pagini de acum inainte vor intra in istorie ca Web spam care trebuie evitat.
Concret, vor fi penalizate site-urile “care includ in informatiile meta prea multe keyword-uri pe o pagina, care fac schimb de prea multe link-uri sau pur si simplu site-urile care fac mai mult decat s-ar astepta un om obisnuit sa faca”, dupa cum a explicat Matt Cutts, Web Spam Chief la Google. Desi initial sunt mari sanse ca  astfel de schimbari de algoritmi sa afecteze negativ si site-uri obisnuite si corecte, reprezentantii Google au admis ca  unele website-uri “nu vor fi recunoscute corect ca spam fara o analiza profunda si o expertiza atenta”.
Pentru a preveni siretlicuri ulterioare, momentan Google a refuzat sa publice regulile clare dupa care va face noua filtrare, deoarece astfel “ar oferi oamenilor un mod prin care sa insele rezultatele cautarii si sa influenteze intr-un mod negativ experienta utilizatorilor”.
Tragand linie, baietii din spatele celui mai mare site de cautari au afirmat ca aproximativ 3% din rezultate vor fi  afectate de aceste schimbari.
sursa: playtech. ro  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu