Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 4 aprilie 2012

Cine a câștigat , cine a pierdut - Google Chrome sau Internet Explorer?!




Internet Explorer, browserul celor de la Microsoft, a câştigat luna trecută un punct procentual cotă de piaţă, în timp ce Google Chrome, principalul adversar, a pierdut din cota de piaţă pentru a patra lună consecutivă, conform datelor Net Applications.
Internet Explorer şi-a revenit, aşa cum un boxer îşi revine din pumni şi îşi face adversarul KO în ultima rundă. Istorii  despre succes  sau insucces?!   
     Conform datelor Net Applications, în luna martie, Internet Explorer (sunt incluse toate versiunile) a câştigat un punct procentual cotă de piaţă. Astfel, în prezent, Internet Explorer are o cotă de piaţă de 53,8%, Firefox 20,5%, iar Chrome 18,5%, potrivit datelor Net Applications. 

         Browserul Chrome, al celor de la Google, care venea puternic din urmă, se pare că şi-a atins apogeul, luna trecută înregistrând chiar o scădere de jumătate de punct, conform datelor Net Applications.

      Creşterea înregistrată de IE este impresionantă având în vedere că în ultimii trei ani Internet Explorer a pierdut din ce în ce mai mulţi utilizatori. Internet Explorer 9 este browserul cu care Microsoft a dat lovitura, acesta fiind preferat de majoritatea celor care îşi cumpără un PC nou cu sistem de operare Windows 7. Aceştia sunt mulţumiţi de browser astfel încât nu mai descarcă Firefox sau Chrome.  

Cifrele Net Applications nu se potrivesc cu cele ale irlandezilor de la StatCounter. Conform datelor StatCounter, Chrome a câştigat un punct procentual în timp ce Internet Explorer a continuat declinul, pierzând 1% din cota de piaţă. 
Sursa: Capital.ro    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu