Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 martie 2012

Windows 8 în stagiunea de toamnă 2012



          





             Microsoft va finaliza sistemul de operare Windows 8 in aceasta vara si va lansa versiunile pentru computere personale si tablete in luna octombrie, potrivit unor surse din interiorul companiei.
      Primele dispozitive care vor fi puse in vanzare cu acest sistem de operare vor fi dotate cu procesoare Intel si ARM, relateaza Bloomberg.

  Tehnologia ARM este folosita si de iPad, produs de Apple. Totusi, vor fi doar aproximativ cinci dispozitive cu ARM care vor rula pe baza sistemului de operare Windows 8, pentru inceput, in comparatie cu peste 40 de dispozitive dotate cu tehnologie Intel.

Potrivit analistilor, daca Microsoft rateaza lansarea in perioada septembrie - octombrie, nu va mai reusi sa faca livrarile in 2012.

Microsoft va organiza un eveniment pentru partenerii sai, in luna aprilie, unde va fi detaliata strategia pentru lansarea Windows 8, inclusiv data si campania de marketing.

Windows 8 va fi primul sistem de operare al Microsoft care va rula pe dispozitive cu tehnologie ARM, care se regaseste, de obicei, in smartphone-uri si tablete. Windows 7 ruleaza doar pe tehnologie Intel. Trei din dispozitivele ARM cu Windows 8 vor fi tablete.

           In 2012, vor fi vandute peste 103 milioane de tablete, iar, pana in 2015, cifra se va ridica la 326,6 milioane, potrivit estimarilor Gartner. Apple ramane lider de piata pe acest segment, cu doua treimi din piata in 2012. 
Sursa : Ziare. com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu