Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 21 martie 2012

Victor Ponta a transmis condoleanțe familiilor victimelor atacului terorist din Franța

Victor Ponta le-a transmis condoleanţe familiilor şi rudelor victimelor evenimentului de la Toulouse


"În calitate de preşedinte al Partidului Social Democrat doresc să îmi exprim în primul rând profundul nostru regret în legătură cu recentele atentate din Franţa şi doresc să ofer în aceste momente extrem de tragice condoleanţele mele familiilor şi rudelor victimelor nefericitului eveniment de la Touluse. Partidul Social Democrat deplânge recrudescenţa sentimentelor anti-semite la nivel european şi îşi manifestă ferm dezaprobarea pentru orice formă de violenţă, considerând, în acord cu tradiţia şi cu doctrina sa, că numai dialogul poate conduce către o mai bună rezolvare a problemelor curente cu care umanitatea se confruntă", se arată într-un comunicat PSD semnat de Ponta.
Preşedintele PSD menţionează că partidul îşi menţine poziţia de susţinere şi de deplin acord cu concluziile Raportului Comisiei Prezidenţiale pentru Studiul Holocaustului în România, "care arată clar dimensiunea şi brutalitatea evenimentelor din istoria recentă a ţării noastre, precum şi responsabilitatea imensă care revine actualei elite politice româneşti în aceste condiţii".
"În acelaşi timp, suntem extrem de îngrijoraţi de revirimentul puternic al sentimentelor xenofobe şi al anti-semitismului la nivelul continentului european, care ilustrează viu faptul că greşelile trecutului nu trebuie şi nu pot fi lăsate să se repete", se arată în comunicat.
Nivelul maxim de alertă teroristă a fost instituit în sud-vestul Franţei după o serie de crime comise aparent de aceeaşi persoană, pe parcursul mai multor zile. Aceeaşi armă şi acelaşi scuter furat au fost folosite la 11 martie pentru uciderea unui militar la Toulouse, apoi, patru zile mai târziu, pentru uciderea altor doi militari la Montauban, în apropiere de Toulouse. Un alt atac a avut loc luni, la un colegiu evreiesc din Toulouse, soldat cu patru morţi, dintre care trei copii. Atacurile au fost atribuite islamistului francez de origine algeriană Mohamed Merah, în vârstă de 24 de ani.
Sursa:Cancan.  ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu