Timp de preparare:
aproximativ 4 ore - complexitate redusă
Ingrediente:
1 kg de faina
100g de zahar
trei linguri de ulei
50 g de drojdie
1pachet de margarina
sare
1/2 l de apă fiartă și răcită pentru sirop circa 1litru de apă și 300 grame zahăr
Coaja de lămâie și portocală
1 pachet vanilie.
1/2 kg nucă măcinată
un borcan miere de salcâm
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert se lasă să se răcească puțin spre a se depune calcalcarul, apoi se refierbe cu zahărul si sarea, până se topesc. Se dă
deoparte, se pune uleiul si când se mai răcește, se adaugă drojdia si
făina; se framântă până se încorporează bine totul.
Se pune la
cald circa 1/2 ore. Intre timp , se topește margarina, se dă la
răcit și când se solidifică se scurge de apa si se pune la loc călduț apoi se amestecă cu aluatul , la o nouă frământare.
După ce aluatul a crescut se pune făină din
belșug pe fundul de lemn, se ia cu mâna aluat se răsucește cu mâna până se lungește suficient, apoi se împletește în cifra opt și îi așezăm în tava unsă cu ulei.
După
ce ii coacem, ii lăsăm sa se răcească, noi pregătim un sirop din apă,
zahar, alte arome și în timp ce fierb, trecem sfințișorii prin amestec pe o
parte și pe alta, câteva secunde.
Îi scoatem cu paleta pe platou, ii
ungem cu miere de salcâm, presărăm nucă din belșug. Sunt delicioși și sățioși. Se stropesc, la urmă, cu un pahar de vin roșu. Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu