Faceți căutări pe acest blog

vineri, 9 martie 2012

Cei mai buni sfințișori îi face Maria






Timp de preparare:
   aproximativ 4 ore - complexitate redusă
Ingrediente:

  1 kg de faina
  100g de zahar
   trei linguri de ulei
    50 g de drojdie
    1pachet de margarina  
    sare
1/2 l de apă fiartă   și răcită pentru sirop circa 1litru  de apă și
300 grame  zahăr
Coaja de lămâie și portocală

   1  pachet vanilie.
  1/2  kg nucă  măcinată

    un borcan  miere de salcâm 

Mod de preparare:

       
           Se pune apa la fiert se lasă să se răcească puțin spre a se depune calcalcarul, apoi se refierbe cu   zahărul si sarea, până  se topesc. Se dă deoparte, se pune uleiul si când se mai răcește, se adaugă drojdia si făina; se framântă până se încorporează bine totul.
  Se pune la cald  circa 1/2  ore.                                                         Intre timp , se topește margarina, se dă la răcit și când se solidifică se scurge de apa si se pune la loc călduț  apoi se amestecă cu aluatul , la o nouă frământare.      
După ce aluatul  a crescut se pune făină din belșug pe   fundul de lemn, se  ia cu mâna aluat se răsucește cu mâna până se lungește  suficient, apoi  se  împletește în cifra opt  și îi așezăm în tava unsă cu ulei. 
          După ce ii coacem, ii lăsăm sa se răcească, noi  pregătim un sirop din apă,  zahar, alte  arome și în timp ce fierb, trecem sfințișorii prin amestec pe o parte și pe alta, câteva secunde. 
       Îi scoatem cu paleta pe platou, ii ungem cu miere de salcâm, presărăm nucă din belșug. Sunt delicioși  și sățioși. Se  stropesc, la urmă,  cu  un pahar de vin roșu. Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu