Faceți căutări pe acest blog

duminică, 18 martie 2012

Pericol de infectare a calculatoarelor cu viruși

      




Un grup de hackeri a inventat un virus care atacă sistemul de operare de la Microsoft.
Mai multe computere, care folosesc sisteme de operare produse de Microsoft, riscă să afişeze o eroare din cauza unui virus foarte periculos care circulă pe internet în ultima perioadă.

Din primele informaţii fur­nizate de către cei de la gigantul producător american, Microsoft, se pare că la baza producerii acestui virus se află o grupare de hackeri care au speculat o vulnerabilitate a sistemului de operare Windows, numită de către spe­cialişti MS 12-020.

"Computerele infectate cu acest virus vor afişa imaginea de coşmar pentru orice utilizator de Windows: "ecranul albastru". În acel moment, sistemul de operare devine inutilizabil, existând riscul înfectării celorlalte calculatoare din reţeaua la care este conectat PC-ul infectat.

Atacul informatic lansat de hackeri a fost descoperit ca pornind de la câteva site-uri chi­nezeşti, singura modalitate de a preveni o eventuală infectare este descărcarea celui mai recent update de la Windows, disponibil gratuit pe site-ul Microsoft pentru cei care deţin un sistem de operare cu licenţă.

"Utilizatorii Windows trebuie să fie în alertă şi să îşi descărce ultimele update-uri de securitate, înainte ca acest virus să devină şi mai agresiv“

Graham Cluley, Senior tehnology consultant pentru Sophos


 Sursa:  EVZ.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu