Faceți căutări pe acest blog

luni, 12 martie 2012

Siri o ameninţare pentru Google?

 

http://filosofie-si-literatura.blogspot.com/2012/03/last-vestiges-of-golden-age.html

           Doi analişti de pe Wall Street, însă, consideră că aplicaţia Siri de pe iPad ar putea reprezenta un pericol mai mare pentru gigantul Google.
           Succesul iPad este o ameninţare pe termen lung la adresa Google şi nu pentru că Apple ar intenţiona să-şi dezvolte propriul motor de căutare. "Apple va continua să inoveze şi alte surse alternative, cum este şi aplicaţia Siri, pentru a submina Google ori de câte ori este posibil", crede Ben Schachter, analist al Macquarie Capital. Iar el nu este singurul care crede că gigantul Google ar putea avea probleme pe viitor.

Anthony DiClemente, analist la Barclays, crede că Siri ar putea ameninţa Google pe termen lung deviind traficul de căutare. "De ce ar putea deveni Siri o ameninţare pentru Google? Siri nu este o tehnologie de căutare, însă atunci când este cuplată cu servicii precum Wolfram Alpha sau Yelp, se poate sustrage motoarelor de căutare tradiţionale şi să ofere utilizatorului răspunsuri care în mod normal ar fi solicitat iniţial o căutare pe web. Deoarece Siri este un mediu non-vizual, nu există nici opţiunea de link-uri publicitare, domeniu din care Google obţine cea mai mare parte a veniturilor sale", crede DiClemente.

Sursa: revista  Capital ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu