Faceți căutări pe acest blog

duminică, 18 martie 2012

Sistemul de operare Anonymous descărcat de peste 40 de mii de INTERNAUȚI

                   Gruparea Anonymous au creat un sistem de operare, bazat pe Ubuntu, una dintre cea mai populare versiuni a sistemului de operare open-source Linux, scrie BBC Online.
                    Deşi autorii noului sistem de operare susţin că fac parte din Anonymous, o celulă a acestei grupări de hackeri, AnonOps, s-a distanţat de proiect şi le-a transmis internauţilor că sistemul de operare este înseţat cu viruşi informatici. Creatorii săi neagă însă că ar fi încorporat în el software de tip malware.
                       Sistemul de operarea are o dimensiune de 1,5 GB şi include câteva software-uri pentru verificarea unor vulnerabilităţi ale bazelor de date, pentru spargerea unor parole şi pentru păstrarea anonimatului pe internet.
                      Specialiştii în IT le-au spus jurnaliştilor britanici că au nevoie de timp pentru a vedea dacă sistemul de operare conţine viruşi sau nu.
Graham Cluley, cercetător la firma de securitate IT Sophos, s-a declarat mirat că aproape 40.000 de oameni au descărcat deja sistemul de operare. "Cine ar avea încredere într-un software creat de persoane necunoscute de pe o pagină web despre care nu ştiu dacă este sigură sau nu?", a declarat Cluely, transmiţându-le totodată oamenilor să fie foarte precauţi în ceea ce priveşte sistemul de operare Anonymous.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu