Faceți căutări pe acest blog

duminică, 18 martie 2012

Internet Explorer 10 în compatibilitate cu Windows

Microsoft prezintă noutăţile din Internet Explorer 10


În ton cu tendinţele generale ale sistemului Windows 8, Microsoft pune accentul pe compatibilitatea cu ecrane touch, respectiv îmbunătăţiri de securitate şi performanţă aduse versiunii Metro a Internet Explorer 10.
La nivel de interfaţă, IE 10 introduce suport pentru derularea paginilor web prin gesturi swipe înainte/înapoi, aplicate prin interfaţa touch a tabletelor. Utilizatorii de sisteme cu mouse şi tastatură pot apela în schimb replici virtuale ale butoanelor back/forward, afişate atunci când ducem cursorul spre marginile ecranului.
Mulţumită sistemului de tile-uri suportat de interfaţa Metro, paginile web des vizitate cu Internet Explorer 10 sunt prezentate într-o listă rapidă, cu posibilitatea de a le fixa permanent în interfaţă pe cele care prezintă interes.
În afara versiunii Metro a IE10, utilizatorii pot fixa bookmark-uri pentru paginile web favorite în ecranul de start din Windows 8, din nou cu posibilitatea de a le fixa permanent pe cele mai importante. Icon-urile fixate în Start Screen sunt colorate conform tematicii website-urilor pe care le vizează şi pot afişa în fundal notificări pentru mesajele nou primite, sau alte activităţi desfăşurate de website.
La capitolul securitate, Internet Explorer 10 punctează cu un nivel suplimentar de izolare aplicat de funcţia sandbox, numit "Enhanced Protected Mode". Noul mod de lucru promite o izolare mai bună fiecărui website, restricţionând conţinutul acestora în tab-urile individuale.
Sistemul InPrivate browsing a fost modificat pentru activarea pe tab-uri, în loc de sesiuni globale de web browsing. De asemenea, Microsoft a implementat pentru IE10 şi un sistem numit ForceASLR, menit să aleagă aleatoriu locaţii în memorie pentru diversele module încărcate de web browser. Noul sistem de protecţie a fost adăugat în kernel-ul Windows 8 şi urmează să fie adaptat şi pentru Windows 7, unde este oferit ca update pentru versiunea de Internet Explorer 10 adresată acestui OS.
Sursa:  http://www.go4it.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu